Τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού ανέφερε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στη διάρκεια της ομιλίας της στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είπε η υπουργός, βασική εθνική επιλογή και προτεραιότητα αποτελεί πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, με εξισορρόπηση των στόχων της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με ευκαιρίες για όλους, αλλά και η διασφάλιση της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού μας πλούτου.

Οι βασικές αυτές παράμετροι, συνθέτουν μαζί με το κλίμα, ένα ελκυστικό και ασφαλές τοπίο για τους επισκέπτες, όπου η ποιότητα των υποδομών και υπηρεσιών στον τουρισμό αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, πρόσθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο μεταξύ η υπουργός πρόσθεσε ότι ο τουρισμός στην χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική του ενισχύοντας τις διασυνδέσεις του με στόχο την διάχυση ευκαιριών αλλά και την ορθολογική του ανάπτυξη, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, κάθε περιφέρειας και της χώρας γενικότερα.

Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συμμετείχαν η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θρακης Χρήστος Μέτιος, η Ρόδη Κράτσα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Φάνης Σπανός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μουτζούρης περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Γιώργος Κασαπίδης περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η Χριστίνα Γουλά αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Νίκος Κοροβέσης αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Κυριάκος Κώτσογλου αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, και ο Σπύρος Ιωάννου αντιπεριφερειαρχης Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας