Γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν “ψάχνει” φορολογικά τα παράνομα καταλύματα, που προβάλλονται μέσα από διεθνείς ιστοσελίδες κρατήσεων, διερωτάται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), με αφορμή το φορολογικό σαφάρι, που πραγματοποιεί στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Η ΣΕΤΚΕ ζητεί ξανά να αποσυρθεί ο νόμος για την τουριστική μίσθωση σπιτιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ:

Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα συνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχοντας, ήδη, επιβάλλει βαριά πρόστιμα και δεκάδες λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων. Και το ερώτημα είναι γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο και δεν φροντίζει παράλληλα να πράξει κάτι ανάλογο για τα «παράνομα» καταλύματα;

Οι «ειδήμονες» του υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν εν μία νυκτί το άρθρο 84 του ν. 4472/2017, απελευθερώνοντας τις μισθώσεις αστικών ακινήτων, χωρίς όμως να έχουν φροντίσει να τεθεί σε λειτουργία το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, στο οποίο θα εντάσσονταν όλες αυτές οι «επιχειρήσεις», με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ευρώ από φόρους.

Για τον έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων δεν χρειάζεται καν η ΑΑΔΕ να προβεί σε έξοδα μετακινήσεων αφού πολύ εύκολα και απλά μπορεί να τις εντοπίσει μέσα από τις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που προβάλλονται, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Για πολλοστή φορά ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης να αποσύρουν το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο θίγει τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου ναρκοθετώντας την ταλαίπωρη ελληνική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας