Μετά από 26 χρόνια, το κορυφαίο συνέδριο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, Institute of Travel & Tourism (ITT) επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Το συνέδριο ΙΤΤ αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στον ταξιδιωτικό τομέα, σχεδιασμένο για μέλη του ITT και στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για πρώτη φορά από το 1997, που πραγματοποιήθηκε τότε στην Αθήνα, η Χαλκιδική ανοίγει την αγκαλιά της στην αγγλική ταξιδιωτική κοινότητα, επιδεικνύοντας τα εκπληκτικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και την πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική της κληρονομιά ως φόντο για αυτό το εμβληματικό συνέδριο. Για 3 μέρες, από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου 2024, περισσότερα από 350 μέλη που αποτελούν την αφρόκρεμα της αγγλικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα βρίσκονται στη Χαλκιδική για το ετήσιο συνέδριο και θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται σε διαφορετικό προορισμό κάθε χρόνο, επιτρέπει στα μέλη του να βιώσουν από πρώτο χέρι τις κρυμμένες ομορφιές και τη γοητεία που κρύβουν αυτοί οι προορισμοί.

Το εν λόγω Συνέδριο θεωρείται εδώ και καιρό ως κόμβος ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και στρατηγικών στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, για πρώτη φορά το Institute of Travel & Tourism (ITT) ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να πληρώσουν ένα ποσό για να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακα του συνεδρίου, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ITT ως οργανισμός αλλά και των μελών τους.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανιοσμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας: «Η Χαλκιδική είναι εδώ και πολύ καιρό ένα κρυμμένο στολίδι και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το συνέδριο του Institute of Travel Tourism μετά από 26 χρόνια. Αυτή η εκδήλωση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τη Χαλκιδική ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης από το διακεκριμένο Ινστιτούτο».

Η διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου ΙΤΤ στη Χαλκιδική αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής του προορισμού σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις εξαιρετικές ομορφιές της Χαλκιδικής μέσα από ξεναγήσεις και πολιτιστικές εμπειρίες, επιτρέποντας τους να συνδεθούν και να ανακαλύψουν τη γοητεία του προορισμού.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία, κα. Ελένη Σκαρβέλη καθώς και τα στελέχη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Carras για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς χωρίς τη δική τους συμβολή δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη της συμφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας