Η Αθήνα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το 2023 το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, με τη συμμετοχή 3.500 ειδικών των μεταμοσχεύσεων απ’ όλο τον κόσμο. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, που διεξάγονται στην Κοπεγχάγη. Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε ανώτατο επίπεδο από τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που διεκδίκησαν το ίδιο συνέδριο, στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η Αθήνα κατάφερε να επικρατήσει τελικά απέναντι σε έναν δυνατό «αντίπαλο», που ήταν η πόλη της Πράγας. Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, αποτελεί μία σπουδαία συνάντηση για τη διεθνή ιατρική κοινότητα, καθώς σε αυτήν παίρνουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό συνέδριο η φιλοξενία του οποίου στην Αθήνα, πέρα από την τεράστια σημασία για την ιατρική κοινότητα, θα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομίας της πόλης. Η ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού είναι κεντρικός στόχος του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του συνεδριακού τουρισμού και στην 16η θέση της ευρωπαϊκής. Βάσει της στρατηγικής του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, η πρωτεύουσα θα συνεχίσει με δυναμικότητα να διεκδικεί συνέδρια, ενισχύοντας συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού.

Σε ανάρτησή του facebook, ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρει για την πραγματοποίηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Μεταμοσχεύσεων στην Αθήνα: «Είναι ένα επίτευγμα και μια πρόκληση για τη χώρα μας και οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, καθηγητή Βασίλη Παπαλόη, στον καθηγητή Γιάννη Μπολέτη, που εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στον καθηγητή Ιωάννη Φούζα, και άλλων εκλεκτών Ελλήνων ιατρών που συμμετέχουν ενεργά στις διεργασίες της εταιρείας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την επιτυχία αυτή που ξανασυστήνει την Ελλάδα μας στην Οικουμένη ως σημαντική δύναμη στον ευαίσθητο τομέα των μεταμοσχεύσεων και ξανατοποθετεί την Αθήνα στο χάρτη των μεγάλων συνεδρίων και του συνεδριακού τουρισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας