Υπό τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), την τοπικής κυβέρνησης της Λα Ριόχα και του Υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό (22-24 Νοεμβρίου 2023) θα δώσει έμφαση στον κεντρικό ρόλο αυτού του τομέα στην προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης, των βιώσιμων πρακτικών και την “αναγέννηση” της περιφέρειας.

Με φόντο ένα τοπίο όπου η παράδοση συγκλίνει με την τεχνολογία, το συνέδριο θα ρίξει φως στην απρόσκοπτη ενοποίηση του οινοτουρισμού με τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των τουριστών.

Το πρόγραμμα θα αφορά σε καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και την εξερεύνηση νέων στρατηγικών για την ενίσχυση της προσέγγισης μέσω πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας μεγαλύτερο κοινό και αυξάνοντας τη ροή των επισκεπτών.

Το συνέδριο θα υπογραμμίσει ακόμη τη σημασία του εντοπισμού και της προώθησης της ανάπτυξης δεξιοτήτων για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας, της γνώσης και της ποιότητας των υπηρεσιών, ως προάγγελος για τη δημιουργία μιας ζωντανής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς βιομηχανίας οινοτουρισμού.

Τα δεδομένα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του οινοτουρισμού. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τη χαρτογράφηση των υφιστάμενων μεθοδολογιών για την ποσοτικοποίηση του οινοτουρισμού με σκοπό τη δημιουργία κοινών πλαισίων.

Το πολύπλοκο δίκτυο των ενδιαφερομένων στον οινοτουρισμό απαιτεί προσαρμοσμένη διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της προώθησης της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το συνέδριο θα επικεντρώσει τη συμμετοχή και τον συντονισμό της κοινότητας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ως βασικούς μοχλούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Η αειφορία βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος του οινοτουρισμού. Οι DMOs και οι ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας θα παρουσιάσουν βιώσιμες πρακτικές που ενστερνίζονται τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Το συνέδριο θα ασχοληθεί επίσης με τον κεντρικό ρόλο του οινοτουρισμού για την υποστήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, την αναζωογόνηση περιοχών που παραβλέπονται, την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων και την καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας για την αγροτική ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας