Ιωάννης Τρεπεκλής Σταύρος Κατσικάδης Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, στην πόλη της Κέρκυρας, οι εργασίες της 22ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε.). Στις εργασίες της Γ.Σ. έδωσαν το «παρών» τα μέλη της Ε.ΜΑ.Ε. από όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το ενδιαφέρον, τις δυνατότητες αλλά και τη γεωμετρικά αυξανόμενη δυναμική του yachting στη χώρα μας.
Τα μέλη της Ε.ΜΑ.Ε. χαιρέτισαν ο Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Στέφανος Γκίκας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής και ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης έγινε απολογισμός του έργου της Ένωσης, της πορείας του κλάδου και των προοπτικών ανάπτυξης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας κ. Σταύρος Κατσικάδης αφού καλωσόρισε δύο νέα μέλη-μαρίνες στην ΕΜΑΕ, την Miraggio Marina και τη Χίο Μαρίνα, δήλωσε ότι: “Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να συνεδριάσουμε στην Κέρκυρα, το πανέμορφο ελληνικό νησί που αποτελεί σημαντικότατο τουριστικό προορισμό για μικρά και μεγάλα σκάφη αναψυχής. Η αυξανόμενη ζήτηση σε θέσεις ελλιμενισμού στην Κέρκυρα και γενικότερα στο Ιόνιο, υποδεικνύουν την ανάγκη τόσο για την δημιουργία νέων όσο και για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών. Οι νέες υποδομές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και θα φέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Ωστόσο, ο σκληρός ανταγωνισμός από τις χώρες της Αδριατικής επιβάλλει εγρήγορση και αποτελεσματικές ενέργειες βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου καθώς και χάραξη εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης από την Ελληνική Πολιτεία σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς Φορείς και Ενώσεις”.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ν.2160/93 για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να μην αποτρέπονται οι επενδύσεις σε μαρίνες στη χώρα μας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη βελτίωσης των όρων χρηματοδότησης του Προγράμματος Αναβάθμισης Τουριστικών Λιμένων που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείου Τουρισμού.
“Δεν πρέπει να χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για έργα αναβάθμισης των Ελληνικών Τουριστικών Λιμένων”.
O Πρόεδρος της ΕΜΑΕ αναφέρθηκε επίσης στην μελέτη που θα συντάξει ερευνητική ομάδα υπό τον συντονισμό των Καθηγητών κ.κ. Θ. Πάλλη (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και Γ. Βαγγέλα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για λογαριασμό της διαΝΕΟσις κατόπιν πρωτοβουλίας και χρηματοδότησης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, με τη σύμφωνη γνώμη και τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας