Τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου για τον Οδυσσέα στην Κέρκυρα σχεδιάζει ο δήμος του νησιού, με σκοπό την αξιοποίηση του μύθου της Οδύσσειας και συγκεκριμένα της μυθικής αναφοράς της φιλοξενίας του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, αλλά και το συνδυασμό ταξιδιωτικών πακέτων σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Στα σενάρια που εξετάζονται είναι η δημιουργία του θεματικού πάρκου σε έκταση που θα παραχωρηθεί κατόπιν διαγωνισμού από το δήμο σε ενδιαφερόμενο επενδυτή. Να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία αντίστοιχων πάρκων στο εξωτερικό έχουν απαιτηθεί κατ’ ελάχιστον επενδύσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η δημιουργία του θεματικού πάρκου για τον Οδυσσέα, μπορεί να αναδείξει μία σειρά μορφών τουρισμού στο νησί, όπως ο συνεδριακός τουρισμός (οργάνωση θεματικών συνεδρίων, σεμιναρίων και συμποσίων), ο περιβαλλοντικός τουρισμός (ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πρωτογενούς παραγωγής μέσα από διαδρομές βασισμένες στην Οδύσσεια), ο γαστρονομικός τουρισμός (καθιέρωση της «ομηρικής κουζίνας»), ο πολιτιστικός τουρισμός (δημιουργία Φεστιβάλ και θεατρικών παραστάσεων) και ο αθλητικός τουρισμός (αγώνες στο πρότυπο αυτών που οργάνωσε ο Αλκίνοος προς τιμήν του Οδυσσέα).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας