(Ξένη δημοσίευση) Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου (Α), συναντήθηκε με την αν. υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά (Κ), στο Υπουργείο, με αντικείμενο τη δημιουργία συνεκτικού πλαισίου συνεργασίας για τη στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, και την προώθηση και προβολή της διεθνώς ως τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας. Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ /STR

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε στο Σικάγο με tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες, με στόχο την διερεύνηση των ευκαιριών για τη στοχευμένη προβολή και την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδος ως ελκυστικού προορισμού στην αμερικανική αγορά.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό προξενείο, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ελληνο-αμερικανών επισκεπτών, αλλά και για την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από την αμερικανική αγορά συνολικά, για το 2017 και το 2018.

Η υπουργός επισκέφθηκε το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο, το μεγαλύτερο ελληνικό μουσείο στο εξωτερικό και ξεναγήθηκε από την διευθύντρια, Laura Calamos, μαζί με την γενική πρόξενο, Πολυξένη Πετροπούλου, στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 11.000 εκθέματα, συλλογές και εκθέσεις.

Η κ. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε ομογενειακά ΜΜΕ με έδρα το Σικάγο, όπου παρουσίασε την εθνική τουριστική πολιτική, που εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2015, με ορίζοντα τετραετίας και την συνεχή δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, που αποτυπώνεται στην σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης και των τουριστικών επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας