Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κου. Αριστοτέλη Μπασδάνη, την Τρίτη 19 Μαρτίου στο χώρο του Επιμελητηρίου έγινε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και εκπροσώπους άλλων φορέων, σχετικά με την πορεία του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος (Αγχίαλος), αλλά και για την καμπάνια ενδυνάμωσης εν όψει Πάσχα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, κα. Θέκλα Καμμένου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις συζητήσεις που είχε με αεροπορικές εταιρείες και εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τις πληρότητες και την πορεία των κρατήσεων, ειδικότερα στις πτήσεις της Γερμανίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν πολύ θετικοί στο να δημιουργηθεί μία ομάδα, η οποία και θα εξετάζει τα θέματα όπως αυτά προκύπτουν προς αναζήτηση λύσεων. Σε αυτά τα πλαίσια ζητήθηκε από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας να συμβάλει οικονομικά με μία καμπάνια συν-διαφήμισης με της εταιρία Condor άμεσα, κάτι το οποίο ο κος. Αναστασίου είδε θετικά και ανέλαβε να το προωθήσει.

Παράλληλα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της συμμετοχής στο networking Event Routes Europe τον Απρίλιο, προς δικτύωση με αεροπορικές εταιρείες αλλά και αεροδρόμια άλλων χωρών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κος. Γιώργος Ζαφείρης με τη σειρά του παρατήρησε την άμεση ανάγκη να «τρέξει» μία διαφημιστική καμπάνια για το Πάσχα, προκειμένου να ενισχυθούν οι κρατήσεις και οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων και να μη χαθεί η περίοδος. Όπως τόνισε, η εικόνα για την κατάσταση της περιοχής δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως και είναι σημαντικό να υπάρξει μία υπενθύμιση του προορισμού.

Ο Πρόεδρος, επίσης, υπενθύμισε την πολύ σημαντική κίνηση της «στρογγυλής τραπέζης» που είχε γίνει με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας το 2015 για το αεροδρόμιο, με εισηγήσεις που αφορούσαν στις προοπτικές αλλά και σε κάθε πτυχή της αξιοποίησης λειτουργίας του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας υπέρ της συνολικής ανάπτυξης του τόπου. Τόνισε ότι είναι ανάγκη όσο ποτέ να επαναληφθεί αυτή η συνάντηση, ενώ εξήρε τη συμμετοχή τότε και τη θετική στάση των υπόλοιπων ξενοδοχειακών ενώσεων της Θεσσαλίας, Λάρισας, Τρικάλων και Λίμνης Πλαστήρα, με την Ένωση Ξενοδόχων Λάρισας να πρωτοστατεί, αλλά και των περισσότερων επιμελητηρίων. Πιστοί στο δόγμα ότι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου παραμένει το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος, επισημάνθηκε ότι σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση του μπορούν επίσης να παίξουν και οι υπόλοιπες ενώσεις Ευβοίας, Πιερίας, Λαμίας, Ευρυτανίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας, κος. Γιάννης Αναστασίου, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κος. Μιχάλης Μιτζικός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, κα. Μένη Λαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νοτίου Πηλίου κος. Απόστολος Καφετζής, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, κα. Άσπα Τριανταφύλλου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Πρόεδρος της, κος. Γιώργος Ζαφείρης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βόλου, κος. Γιώργος Παπαμακάριος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κος. Αριστοτέλης Μπασδάνης και η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κα. Θέκλα Καμμένου.

Η συνάντηση «έκλεισε» με την σύμφωνη γνώμη όλων των παριστάμενων να υπάρξει μια νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας