Στα πλαίσια των συναντήσεων εργασίας του Τομέα Τουρισμού με τους φορείς του κλάδου, για την καταγραφή προβλημάτων και την προετοιμασία των προγραμματικών προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο Τομεάρχης Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της FEDHATTA, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο κ. Κόνσολας, η FEDHATTA αποτελεί ισότιμο κοινωνικό εταίρο αφού καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας συζητήθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις που συνιστούν λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Κυρίως καταγράφηκε η ανάγκη να εξαλειφθούν παράνομες δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού, που πλήττουν, όχι μόνο τις επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα, αλλά και την εικόνα της χώρας.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει:

«Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εκπροσωπεί 2.500 επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 22.000 εργαζομένους. Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος  μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εταίρο στην προσπάθεια για το άνοιγμα νέων αγορών αλλά και για τα ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή.

Κάναμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε κοινός τόπος και συναντίληψη.

Για τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη προτεραιότητα είναι η εξάλειψη παράνομων δραστηριοτήτων στον τομέα του τουρισμού και η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα εγγυάται ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί αυθαίρετα και χωρίς κανόνες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την αναθεωρημένη ευρωπαϊκή οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας