Σας προσκαλούμε στη Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, με αφορμή την έναρξη του δεύτερου έτους της βραβευμένης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ENOS», στα πλαίσια του διετούς προγράμματος «Ενημέρωση στα Κράτη Μέλη για τους Οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και την λελογισμένη κατανάλωση οίνων με χώρες στόχους Ελλάδα και Γερμανία».

Η Συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE ATHENS, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (αίθουσα Αλκυόνη). Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κύριος Κωνσταντίνος Ευσταθίου και η Διευθύντρια της ΕΔΟΑΟ κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, ο Master of Wine κύριος Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο Managing Director της AMUSE κύριος Βασίλης Μεντζελόπουλος.

Ο κύριος Ευσταθίου και η κυρία Τριανταφύλλου θα παρουσιάσουν από κοινού το Πρόγραμμα Δράσης της ΕΔΟΑΟ για την πρώτη, πολύ επιτυχημένη χρονιά, κάνοντας απολογισμό των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά και το πρόγραμμα για το δεύτερο έτος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, Ημερίδες, Γευστικές Δοκιμές, Masterclasses, webinars, podcasts και άλλα. Την παρουσίαση των βασικών επικοινωνιακών υλικών και δράσεων υποδομής της καμπάνιας «ENOS», για την οποία η εταιρεία AMUSE κέρδισε το αργυρό βραβείο στα Event Awards στην κατηγορία Roadshow, θα κάνει ο Managing Director της εταιρείας κύριος Βασίλης Μεντζελόπουλος. Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Greek Wine Academy και τα σεμινάρια κατάρτισης σε σχολές εστίασης και τουρισμού θα μιλήσει ο Master of Wine κύριος Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη λελογισμένη κατανάλωση επώνυμου οίνου, καθώς και το Ενωσιακό καθεστώς που διέπει τους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η υλοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου και συγκεκριμένα το μέτρο «Ενημέρωση στα Κράτη μέλη» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα εγγενή, ανώτερα χαρακτηριστικά των υπό ενημέρωση οίνων, η εφαρμογή των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και την εμπορία, καθώς και η εφαρμογή πρότυπης αμπελουργίας όπου καλλιεργούνται οι οίνοι ενδιαφέροντος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας