Τα «φρέσκα» εστιατορικά concept στη χώρα μας

ΘΕΣΠΙΣ ΠΛΑΚΑ

εστιατορικά conceptΠοιοτική Ελληνική κουζίνα σε αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό προσφέρει το εστιατόριο «Θέσπις» στην Πλάκα. Οι σεφ Γιάννης Βουλγαράκης και Χρήστος Μπουμπούλης, αξιοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα υλικά εποχής, δημιουργούν «καθαρές» γεύσεις, όπως ριζότο αρακά με λάιμ και μελάνι σουπιάς, χοντροκομμένο καρπάτσιο σε μαρινάδα κ.ά. Εξόχως δελεαστική είναι κι η λίστα των χειροποίητων γλυκών του εστιατορίου, που συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο γεύσεις κι αρώματα, όπως μπίτερ εκλέρ με γλάσο βιολέτας.

Θέσπιδος 18, Αθήνα, Τηλ.: 210 3250592

FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

εστιατορικά concept«Άρωμα» Ιταλίας φιλοδοξεί να φέρει στα Βόρεια Προάστια το εστιατόριο «Frankie», ποντάροντας στα ολόφρεσκα τοπικά συστατικά, τα κρεατικά, τα χειροποίητα ζυμαρικά, ψωμί και πίτσα με προζύμι που ζυμώνονται καθημερινά και ψήνονται στον ξυλόφουρνό του. Παράλληλα, προσφέρονται τόσο gluten όσο και lactose-free επιλογές. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε spaghetti alla chitarra, στριφτάρι, ταλιατέλες, μαύρο linguini ή πέννες χωρίς γλουτένη. Το μενού επιμελείται ο Executive Chef, Χρήστος Αθανασιάδης, κι ο Chef de Cuisine, Παναγιώτης Μωυσής.

Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, Τηλ.: 6932495507

TAMARIND ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

εστιατορικά conceptΣτην «καρδιά» του Μεταξουργείου η αυθεντική Ταϊλανδέζικη κουζίνα βρήκε την έκφρασή της στο «Tamarind». Ο Ελληνοταϊλανδός executive chef, Ben Provis, μέσα από τα πιάτα του «χαρτογραφεί» γευστικά ένα ταξίδι στην αυθεντική κουζίνα του πάλαι ποτέ Βασιλείου του Σιάμ. Από κοτόπουλο Massaman κάρυ με χυμό pomelo, μπαμπού, κόκκινες πιπεριές, σουλτανίνα και φιστίκια μέχρι Κάο Σόι με νούντλς αυγού και κοτόπουλο και κρεμώδες κάρυ ψαριού στον ατμό Χορ Moκ Πλα.

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, Τηλ.: 210 5225945

DUENDE ΛΕΥΚΑΔΑ

εστιατορικά conceptΣτο ξενοδοχείο Crystal Waters, το εστιατόριο «Duende» ειδικεύεται σε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με ένα τοπικό… twist. Κυριαρχούν οι γαρίδες Αμβρακικού στα λινγκουίνι με θαλασσινά, το σαλάμι Λευκάδος στο μπριάμ λαχανικών και η κρέμα ρεβυθάδας με αρνάκι γάλακτος! φρέσκα εστιατορικά concept

Eπαρχιακή οδός Λευκάδας – Νυδρίου, Νικιάνα, Τηλ.: 26450 72383

ΑΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Ο Κυκλαδίτης μάγειρας Γιάννης Γαβαλάς εγκαινίασε πρόσφατα στην Ηρακλειά, την ταβέρνα «Αρακλειά». Εκεί οι πελάτες απολαμβάνουν ντόπιες συνταγές και προϊόντα που προέρχονται από αιγαιοπελαγίτικα νησιά, όπως παξιμάδια και κουλούρες, ξινομυζήθρες, κατσίκια, χοιρινά, χοχλιούς, λουκάνικα, λούζες, πιταράκια κ.ά. φρέσκα εστιατορικά concept

Ηρακλειά, Τηλ.: 22850 71570

ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το «Εν Κεφαλληνία» βρίσκεται σε ένα βιολογικό αγρόκτημα στη Λακήθρα της Κεφαλονιάς, στην ιδιαίτερα εύφορη περιοχή της Λειβαθούς, προσφέροντας γνήσιες αυθεντικές εμπειρίες, βασιζόμενες στην Ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο είναι πιστοποιημένο με το σήμα της Βιολογικής Κουζίνας, ενώ καλλιεργεί με παραδοσιακές και απολύτως φιλικές μεθόδους βιολογικά φρούτα, λαχανικά κι αρωματικά βότανα, καθώς επίσης κι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. φρέσκα εστιατορικά concept

Λακήθρα, Κεφαλονιά, Τηλ.: 26710 41190

MELIA ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Το εστιατόριο «Melia», στο υπερσύγχρονο ξενοδοχείο Lesante Blu, έχει δημιουργήσει ένα μενού που παντρεύει ελληνικές και γαλλικές γεύσεις. Ξεχωρίζουν τα tacos με ταρτάρ μόσχου και καραμελωμένο κρεμμύδι, μαριναρισμένος κολιός με αφρό ούζου και χτένια σοτέ, περιστέρι με κρέμα salsify, κ.ά.

Τραγάκι, Ζάκυνθος, Τηλ.: 26950 61600

COPPER STREET BAR Αιγάλεω

Πόσο συνηθισμένο μπορεί να είναι ένα αυθεντικό street bar που σερβίρει εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, πρωτότυπα κοκτέιλ και περουβιανό streetfood στο Αιγάλεω; Πολύ συνηθισμένο, εάν πάρουμε παράδειγμα από το «Copper Street Bar». Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας επιμελήθηκε το μενού για το πρώτο περουβιανό street food που περιλαμβάνει… εκρηκτικά ceviche, εξαιρετικά bao, εξωτικές σαλάτες και γλυκά. Όλα αυτά συνδυάζονται με τα δημιουργικά cocktails της μπάρας, «εκτοξεύοντας» τη γευστική απόλαυση σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, Tηλ.:210 5914617

7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένα εξαιρετικό… ταξίδι γευστικών απολαύσεων, που επιμελείται ο γνωστός chef, Ανδρέας Βούλγαρης, δίνοντας βαρύτητα στη Μεσογειακή κουζίνα και χρησιμοποιώντας εγχώριες πρώτες ύλες που είναι κατά 80% οργανικές, υπόσχεται το εστιατόριο «7 Θάλασσες». Σε ένα περιβάλλον προσεγμένης και σικ αισθητικής, οι πελάτες… περιηγούνται στα γευστικά μονοπάτια της Μεσογειακής κουζίνας, έχοντας ως βασικά συστατικά τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Παράλληλα, το εστιατόριο χρησιμοποιεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, φρέσκο ελληνικό γάλα και βιολογικά λαχανικά από Έλληνες παραγωγούς.

Καλαποθάκη 8-10, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 233173

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας