Τάσιος

Συνέντευξη στην τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να επιτρέπουν αισιοδοξία για το 2021, ωστόσο έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες για την επόμενη σεζόν. «Υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για τα δίκτυα διανομής, δηλαδή on line πωλήσεις, αεροπορικές εταιρείες, tour operators, ποιοι θα διασωθούν και πώς. Σε αυτό το περιβάλλον και με δεδομένες τις μεγάλες απώλειες του 2020, τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Και επιβίωση δεν μπορεί να σημαίνει δανεικά. Πρέπει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τα καινούργια που θα προκύψουν από ευρωπαϊκούς πόρους να προσανατολιστούν στο να δώσουν ανάσα στο ξενοδοχείο. Με ψυχραιμία αλλά και με «Ταμείο Επιβίωσης», μπορούμε να χτίσουμε αντοχές για να κερδίσουμε το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ο κύριος Τάσιος εκτίμησε ότι θα χρειαστεί μία πενταετία για να «συνέλθουν» τα ξενοδοχεία και γενικότερα ο τουριστικός κλάδος από το πλήγμα της πανδημίας και να επιστρέψουν στα επίπεδα κερδοφορίας του 2018 και 2019. Επίσης επισήμανε ότι οι ταξιδιωτικές τάσεις για τη νέα σεζόν είναι αντιφατικές, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Από τη μία πλευρά θα υπάρξουν οι λίγοι έχοντες που θα προτιμήσουν τα μεμονωμένα ταξίδια και τη διαμονή σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν έχουν συνωστισμό και προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Από την άλλη όμως τα οικονομικά της μεγαλύτερης μερίδας ανθρώπων έχουν επιδεινωθεί και θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα.

Να σημειωθεί πως το παραπάνω φαινόμενο ήταν ήδη ορατό και στη φετινή σεζόν, όπου παρά τη γενικότερη αρνητική εικόνα, υπήρξαν ξενοδοχεία που κατέγραψαν ρεκόρ πληρότητας, βεβαίως λίγα στον αριθμό και που απευθύνονται αποκλειστικά σε κοινό με υψηλό εισοδηματικό προφίλ.

Αναφερόμενος στην Αθήνα και στην Αττική σημείωσε πως ισχυροποιεί συνεχώς την θέση της στον τουριστικό χάρτη την τελευταία δεκαετία. Για να διατηρήσει αυτή τη θέση και να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά ο κύριος Τάσιος υποστήριξε ότι ο exclusive τουρισμός είναι ο πλέον προσοδοφόρος για την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας