Μία πολύ ενδιαφέρουσα αθλητική δράση με τίτλο Taygetos Challenge έχει προγραμματιστεί για τις 25 και 26 Μαρτίου στον Ταΰγετο.

Πρόκειται για 5 αγωνίσματα που διακρίνονται για τις συνεχείς εναλλαγές και τις μεγάλες υψομετρικές αντιθέσεις και τα οποία θα διεξαχθούν στα μονοπάτια του φαραγγιού του Βυρού και στα αρχαία μονοπάτια του Ταϋγέτου, προσφέροντας στιγμές συγκίνησης στους αθλητές, στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες.

Κάθε χρόνο πριν από τον αγώνα, τα μονοπάτια της περιοχής εκ των οποίων τα 2/3 διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000, σηματοδοτούνται και καθαρίζονται με ήπια μέσα, εργασία ουσιαστική για την ανάδειξη των διαδρομών αλλά και για την ασφάλεια των αθλητών. Με αυτόν τον τρόπο, ο αγώνας συμβάλλει στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής, πολιτισμικής και αθλητικής κληρονομιάς του τόπου.

Επιπλέον, η αθλητική δράση Taygetos Challenge θεωρείται σημαντική, όχι μόνο για τη Μάνη, αλλά και για όλη την Πελοπόννησο, καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις με κύριο σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και της προβολής, τόσο της Καρδαμύλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους φετινούς αγώνες, αναμένονται περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες στην περιοχή της Καρδαμύλης, ενώ η συμμετοχή 800 και πλέον αθλητών, ξεπερνά αυτή της τελευταίας διοργάνωσης.

Επίσης, μέσω των αγώνων, προβλέπεται σημαντική τόνωση της τοπικής οικονομίας εκτός της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, οι αγώνες θα συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην ανάδειξη της ομορφιάς του Ταϋγέτου και της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, στην προαγωγή της αθλητικής κουλτούρας και του ορεινού τρεξίματος και μέσω αυτού στην ανάδειξη της περιοχής σε αθλητικό τουριστικό προορισμό, στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αλλά και στην αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής και των ορεινών χωριών και σύνδεσή τους με την παραλιακή ζώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας