Θεοχάρης

Νέα συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News με αφορμή την έναρξη σήμερα των απευθείας πτήσεων από την Βρετανία στην Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της Αθήνας για το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στην λίστα των ασφαλών χωρών για διακοπές, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά βρετανικά δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο νέου lockdown στην χώρα μας.

Ο υπουργός απευθυνόμενος στο βρετανικό κοινό τόνισε πως όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν την χώρα μας θα πρέπει να αναμένουν την γνώριμη αίσθηση φιλοξενίας. Αναφερόμενος στα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας επισήμανε πως η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορά της από την 1η Ιουλίου στους ξένους τουρίστες και από τότε η κατάσταση είναι σταθερή και ελεγχόμενη.

«Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα», τόνισε ο κύριος Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει περίπτωση επιβολής νέας γενικής καραντίνας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις σχετικές φήμες ως ανοησίες.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα όσα συμβαίνουν με τους Σέρβους τουρίστες και το κατά πόσον μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο και με τους Βρετανούς, ο κύριος Θεοχάρης υποστήριξε ότι η Βρετανία έχει την κατάσταση υπό έλεγχο και πως θεωρεί ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, χωρίς παράλληλα να το αποκλείσει κιόλας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών μας και των πολιτών μας, ώστε να διαφυλάξουμε την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας που επιδείξαμε τους τελευταίους μήνες».

Τέλος η δημοσιογράφος του Sky News επισήμανε ότι η πρεμιέρα των απευθείας πτήσεων δεν έχει γίνει με τους καλύτερους όρους, καθώς, όπως είπε, πολλοί Βρετανοί αναζήτησαν σήμερα πτήση για Ελλάδα και δεν έβρισκαν. Ο υπουργός απαντώντας υποστήριξε πως υπάρχουν πτήσεις charter και ανέφερε μάλιστα μία της Jet2 με προορισμό το Ηράκλειο, όμως δεν αρνήθηκε πως υπάρχουν δυσλειτουργίες τις οποίες απέδωσε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι αεροπορικές εταιρείες μετά το δίμηνο lockdown που επιβλήθηκε διεθνώς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας