Ευρώπη

Θετικά μηνύματα έρχονται από την Ευρώπη για την τουριστική κίνηση εντός της ΕΕ. Ο Γερμανός υφυπουργός Τουρισμού Thomas Bareiß, σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι βέβαιος πως οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πάνε διακοπές εντός της Ένωσης, ενώ και ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Jean-Baptiste Lemoyne χαρακτήρισε κρίσιμη την ημερομηνία της 15ης Ιουνίου, ημέρα που και η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει την τουριστική σεζόν.

Παράλληλα ο tour operator TUI, ο μοναδικός μεγάλος που έχει απομείνει στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση του Thomas Cook, δηλώνει πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους τουριστικούς προορισμούς για τους οποίους δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οι υπεύθυνοι της TUI επισημαίνουν ότι η χώρα μας έχει παρουσιάσει πολύ καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και όπως πολλοί επισήμαιναν το προηγούμενο διάστημα και εντός της χώρας, το γεγονός αυτό αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο για τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να πάνε διακοπές σε προορισμούς εκτός των χωρών τους.

Πρέπει να αναφερθεί, πάντως, πως σε δημοσκοπήσεις στη Γερμανία γύρω από το θέμα, ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών δηλώνει πως φέτος θα προτιμήσει τον εσωτερικό τουρισμό, λόγω του φόβου του κορωνοϊού. Η TUI από την πλευρά της εκτιμά ότι γύρω στα 16 εκατομμύρια Γερμανοί θα πάνε διακοπές σε προορισμούς του εξωτερικού.

Η Ιταλία, που η πανδημία την έπληξε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες στις αρχές Ιουνίου. Ημερομηνία πολύ σύντομη, αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα, που η εικόνα της απέχει μακράν από αυτή της γειτονικής χώρας, ξεκινάει την σεζόν δύο εβδομάδες αργότερα.

Σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ανάγκη συντονισμένων κινήσεων και κοινών πρωτοκόλλων στο θέμα των ταξιδιών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια κατάληξη. Για το λόγο αυτό πάντα αναδύεται και το θέμα των διμερών συμφωνιών μεταξύ των κρατών. Το πρόβλημα, πάντως, παραμένει, καθώς ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην οικονομία της Ελλάδας, αλλά στις οικονομίες όλων των χωρών της Μεσογείου και με δεδομένες τις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε και προκαλεί η πανδημία, η τουριστική κίνηση, παρότι δεν αναμένεται να είναι ίδια με άλλες χρονιές, μπορεί να παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο για την ανάκαμψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας