θρησκευτικός πλούτος

Ο θρησκευτικός πλούτος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε 12-14 Μαρτίου 2019 στην Μόσχα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης MITT με το μοναστηριακό απόθεμα της περιοχής να κεντρίζει το ενδιαφέρον του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Τα στελέχη μάλιστα της Διεύθυνσης Τουρισμού στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΜΙΤΤ συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας κ. Ioanna Valentinova Galcenko.

Στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού που εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Ρωσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Στη διάρκεια των συναντήσεων τους, παρουσίασαν το πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, που προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να βιώσει πολλαπλές και αυθεντικές εμπειρίες και να απολαύσει υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών προϊόντα και υπηρεσίες, 365 ημέρες το χρόνο.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ φέτος συμμετείχαν πάνω από 1.800 εκθέτες και διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, το αμείωτο ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για την Κεντρική Μακεδονία, τόσο για το προϊόν «ήλιος – θάλασσα», όσο και για άλλες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός πόλης κτλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων για την Ελλάδα για το 2019 είναι αυξημένες έως και 15%. Με τη θετική αυτή δυναμική οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο τη φετινή χρονιά.

Σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και συγκεκριμένα με τον υπεύθυνο τύπου κ. Νέστορα Τυροβούζη, προγραμματίζονται σημαντικά press trips για την περίοδο του Πάσχα και του Μαΐου στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ υπήρξαν θετικές συζητήσεις προκειμένου να φιλοξενηθούν στην περιοχή μας στελέχη της πολύ γνωστής εφημερίδας «Аргументы и Факты» (Αργκουμέντι ι Φάκτι), των περιοδικών Harper’s Bazaar, Glamour και το National Geographic.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας