Το οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ στη Sial 2018

Το οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και ποτών Sial 2018 παρουσιάζοντας τα εκλεκτά αποστάγματα που είναι ταυτόσημα με την ποιότητα που συνοδεύει το όνομα ΖΟΙΝΟΣ.

to-inopiio-zinos-sti-sial-2018
Οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν το corner του Zoinos Winery στο Hall2 J-106

Η οινολόγος κα. Μαρτίνου Βασιλική βρίσκεται στην έκθεση στο Παρίσι εκπροσωπώντας την ZOINOS WINERY, που στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγραμματισμού αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου της στη Ζίτσα, αποσκοπεί στο να συμβάλλει όχι μόνο στη συνεχή καλυτέρευση των παραγόμενων προϊόντων  της, αλλά και στη διάδοση και ενημέρωση της πολυδιάστατης σπουδαιότητας  της οινοποιίας, τόσο για τη περιοχή μας όσο και για τη χώρα ευρύτερα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υλοποίηση του παραπάνω δίπτυχου απαιτεί και επιβάλλει μια διαρκή τεχνολογική βελτίωση του υφιστάμενου εξοπλισμού του οινοποιείου μας και ταυτόχρονα  ένα παράλληλο άνοιγμα του οινοποιείου προς το οινόφιλο, και όχι μόνο, κοινό. Το γεγονός αυτό επιβάλλει μια συνεχή σειρά παρεμβάσεων στις υφιστάμενες κτιριολογικές εγκαταστάσεις του καθώς και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Η ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ είναι μία σύγχρονη πρωτοποριακή εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών κατέχοντας ηγετική θέση ανάμεσα στις οινοποιητικές εταιρείες της Ελλάδος και συμμετέχει δυναμικά στις μεγαλύτερες οργανώσεις και ενώσεις του κλάδου, όπως Οίνοι Βορείου ΕλλάδοςΔρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος, ΚΕΟΣΟΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΔΟΑΟ, Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων.

Σημειώνεται δε ότι σε κάποιες από αυτές συμμετέχει με εκπροσώπους της στα όργανα διοίκησης.

Ο αμπελώνας ΖΟΙΝΟΣ

Το οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ στη Sial 2018
Τα προιόντα ZOINOS WINERY στην Sial 2018

Οι ρίζες των αμπελιών της ΖΟΙΝΟΣ βρίσκονται μέσα σε ασβεστολιθικά εδάφη με μεγάλες κλίσεις εξασφαλίζοντάς τους καλή αποστράγγιση από τα νερά. Τα εδάφη αυτά, την άνοιξη, κατά την έναρξη της βλάστησης και το φθινόπωρο κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, αποθηκεύουν θερμότητα την ημέρα και την αποδίδουν στις ρίζες τις κρύες νύκτες και έτσι είναι τα πλέον κατάλληλα για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα λευκών. Επίσης η μεγάλη οξύτητα και η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη, με τα οποία τρυγούνται τα σταφύλια, είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο για την παραγωγή αποσταγμάτων ποιότητας, άλλωστε και οι πιο γνωστές περιοχές της Ευρώπης παραγωγής αποσταγμάτων χαρακτηρίζονται από το ίδιο χαρακτηριστικό των παραγομένων σταφυλιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας