Στην πόλη-Μέκκα του ποδήλατου, τη Στοκχόλμη, βρέθηκε το σήμα “Bike Friendly Hotel” συμμετέχοντας στην έκθεση “Mediterranean Panorama” με δικό του περίπτερο. Στόχος ήταν η παρουσίαση των ξενοδοχείων που διαθέτουν το σήμα στη σκανδιναβική αγορά, μια αγορά που αγαπά ιδιαίτερα το ποδήλατο.

Η συγκεκριμένη έκθεση, η 1η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης, κίνησε το ενδιαφέρον σε πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού, συγκεντρώνοντας 13.000 επισκέπτες σε δύο μέρες (18-19 Μαρτίου 2017), με συμμετοχές από όλες τις μεσογειακές χώρες. Η Ελλάδα ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών επισκεπτών, για την οποία μάλιστα οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο καταγράφουν ανοδική πορεία από όλους τους μεγάλους Tour Operators που συμμετείχαν στην έκθεση.

«Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Σουηδών καταναλωτών, αλλά και των Tour Operators, για τα ξενοδοχεία που έχουν το σήμα Bike Friendly Hotel και έτσι βεβαιώνουν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους όταν αυτοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατα, για εξερεύνηση της περιοχής γύρω από το ξενοδοχείο. Οι Σουηδοί αγαπούν τις μετακινήσεις με το ποδήλατο και έδειχναν ιδιαίτερη χαρά όταν μάθαιναν ότι πλέον και στην Ελλάδα υπάρχουν ξενοδοχεία που είναι φιλικά προς τον ποδηλάτη», δήλωσε η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ, της εταιρείας που διαχειρίζεται το σήμα Bike Friendly Hotel.

Η ΝΑΤΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), δημιούργησε ένα νέο label, το ‘Bike Friendly Hotel’ για την Ελλάδα, ακολουθώντας διεθνή κριτήρια που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα.

Στην αναζήτησή τους για κατάλυμα, οι ποδηλάτες σίγουρο είναι ότι θα προτιμήσουν εκείνα τα καταλύματα που θα έχουν το label ‘Bike Friendly Hotel’, όπως αντίστοιχα γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με την απόκτηση του label λοιπόν το εκάστοτε κατάλυμα καταφέρνει αυτό ακριβώς που ζητούν οι ποδηλάτες, προβάλλοντάς το στο website και τις μπροσούρες του.

Τα βασικά κριτήρια απόκτησης του label είναι τα ακόλουθα:

-Χάρτης περιοχής που τονίζει ποδηλατικές διαδρομές σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή / Δωρεάν υπηρεσία

-Κλειστός χώρος για ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων κατά τη διανυκτέρευση ή 24ωρη λειτουργία της υποδοχής ή συνεργασία με αποθηκευτικό χώρο / υπηρεσίες καθαριότητας ποδηλάτου.

-Σετ εργαλείων ποδηλάτων. Δωρεάν υπηρεσία προς τους ποδηλάτες.

-Πλυντήριο – στεγνωτήριο ρούχων αυθημερόν. Χρέωση σύμφωνα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου.

-Συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης & επισκευής ποδηλάτων

-Δυνατότητα κράτησης έστω και μίας μόνο διανυκτέρευσης ανά ποδηλάτη.

Τα 11 επιλέξιμα κριτήρια από τα οποία πρέπει να πληρούνται τουλάχιστον τα τρία είναι:

-Υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων εντός ξενοδοχείου – Hotel Bike Station

-Συνεργασία με εταιρία ποδηλατικών εκδρομών με οδηγό – Guided Bike Tours

-Θέσεις παρκαρίσματος με ειδικό rack για ποδήλατα εντός ξενοδοχείου – Bike Rack

-Σημείο παροχής φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικών ποδηλάτων με απλή πρίζα – E-Bikes Charging

-Υπηρεσία ενοικίασης minivan για μεταφορά ποδηλάτων – Bike Transfer Service

-Δυνατότητα παρασκευής lunchbox με φρούτα, τοστ, energy drinks & gels

-Δυνατότητα υγιεινού πρωϊνού, με οργανικά βιολογικά τρόφιμα – Healthy Bio Breakfast

-Γυμναστήριο (εξοπλισμός: ποδήλατο, διάδρομος, κωπηλατική, ελλειπτικό, πάγκος, αλτήρες) – Gym

-Παροχή μιας τουλάχιστον υπηρεσίας ευεξίας εκ των: Sauna, Hamam, Jacuzzi, Massage, Thalassotherapy pool

-Αναφορά ποδηλατικών υπηρεσιών και διαδρομών στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου – Hotel Website Bike Services Presentation

-Οικολογικές πρακτικές και πολιτικές ή GreenKey label – Eco Practices

Μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας του σήματος, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο με ξενοδοχεία τα οποία είναι πιστοποιημένα ως «Bike Friendly», και φιλοξενούνται στον ιστότοπο, www.bikehotels.travel. Με 22 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, και μεταξύ αυτών να υπάρχουν σπουδαίοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως το Costa Navarino στην Πελοπόννησο και το Porto Carras στην Χαλκιδική, και με πολλά ακόμη να αναμένονται, οι ενδιαφερόμενοι ποδηλάτες χρήστες μπορούν να βρουν το κατάλληλο γι’αυτούς κατάλυμα, σε όποιο μέρος της Ελλάδας επιθυμούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας