Αύξηση της χρηματοδότησης στις τουριστικές επιχειρήσεις από πέρυσι δείχνουν τα στοιχεία Μαΐου της Τράπεζας της Ελλάδος, την ώρα που ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων στη χώρα δεν ξεπερνά το 0,4%.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας το Μάιο διαμορφώθηκε στο 2,5% έναντι 2,3% τον Απρίλιο και 2,1% το Μάρτιο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Χρηματοδότησης του Εγχώριου Τομέα, το υπόλοιπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για το Μάιο του 2017 ανήλθε σε 7,619 εκατ. ευρώ, έναντι 7,655 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο και 7,645 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2017.

Για το σύνολο των επιχειρήσεων στη χώρα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς αυτές το Μάιο του 2017, ήταν αρνητική κατά 295 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 763 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 0,4% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, στις οποίες ανήκουν και οι τουριστικές, διαμορφώθηκε στο 0,4% από 0,5% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 168 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 756 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας