Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από το Air Travellers’ Traffic Barometer που δημοσιεύεται από την European Cities Marketing και την ForwardKeys, υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη των διεθνών αφίξεων στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του 2017, που σηματοδοτήθηκε από την επιστροφή θετικών επιδόσεων από όλες τις μικρές ηπείρους και την πολύ καλή εξέλιξη των ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων.

Αύξηση των ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων κατά 8,3% το α’ τρίμηνο 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016.

Οι συνολικές διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 3,5%. Αυτό οφείλεται ειδικότερα στην “υγιή” αγορά της Βορείου Αμερικής, που αύξησε τον αριθμό των αεροπορικών επιβατών της κατά 6,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016. Η αγορά των ΗΠΑ εκμεταλλεύεται την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Η Ασία και η Ωκεανία αύξησαν τον αριθμό των επιβατών τους, ωθούμενοι κυρίως από τις κινεζικές, ιαπωνικές και ινδικές αγορές. Η Κεντρική και Νότια Αμερική παρουσίασε σημαντική βελτίωση χάρη στις αγορές της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Κολομβίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, οι ενδοευρωπαϊκές ροές (που αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών αφίξεων στην Ευρώπη) παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, παρατηρήθηκε κάποια ανάκαμψη. Η Βόρεια Αμερική εμφανίζεται ως η πιο υγιής και σταθερή αγορά. Η Αφρική, η Ασία και η Ωκεανία επιβεβαιώνουν τη βελτίωσή τους μετά την πτώση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου 2015 και του α’ τριμήνου 2016, περίοδοι που έπληξαν ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας του φόβου για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Υψηλή αύξηση κρατήσεων το β’ τρίμηνο του 2017

Η κατάσταση των κρατήσεων δείχνει σημαντική αύξηση του αριθμού των αφίξεων στην Ευρώπη για το β’ τρίμηνο του 2017, πιθανότατα λόγω της μετατόπισης των διακοπών του Πάσχα τον Απρίλιο το 2017 από τον Μάρτιο, όπως ήταν το 2016. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται στο μεγαλύτερο μερίδιο της Βόρειας Αμερικής, όπου από 16% το α’ τρίμηνο του 2017, οι κρατήσεις ανέβηκαν στο 26% για το β’ τρίμηνο. Η Κεντρική και Νότια Αμερική συνεχίζουν τη σταθερά καλή τους πορεία. Εν τω μεταξύ, η Μέση Ανατολή σημείωσε άνοδο, φθάνοντας το 14,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι κορυφαίοι 10 προορισμοί σε κρατήσεις για το β’ τρίμηνο του 2017 αυξάνονται σταθερά.

Κάθε ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να αυξήσει κατά διψήφιο ποσοστό τις ροές της το β’ τρίμηνο του 2017, ως αποτέλεσμα της μετατόπισης των διακοπών του Πάσχα και του προβληματικού β’ τριμήνου του 2016, όπου η τρομοκρατία επηρέασε δραματικά το σημαντικότερο μερίδιο των προορισμών της Ευρώπης. Οι γερμανικοί προορισμοί έπεσαν στην κατάταξη, με το Μόναχο να εξαφανίζεται από τους κορυφαίους 10 προορισμούς, παραχωρώντας τη θέση του στη Λισαβόνα.

Οι νοτιοευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Λισαβόνα και η Μαδρίτη επιβεβαιώνουν τις καλές επιδόσεις τους. Το Λονδίνο, εκτός από το ότι αποτελεί τον πλέον προτιμώμενο ευρωπαϊκό προορισμό, δείχνει τεράστια ανάπτυξη για το β’ τρίμηνο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας