Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε και σήμερα στην Xenia 2023, η προσέλευση ξενοδόχων από κάθε σημείο της χώρας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η δεύτερη ημέρα της έκθεσης χαρακτηρίστηκε από ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις και πολλές εμπορικές συμφωνίες.

Ένας μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας πέρασαν τις πύλες του Metropolitan Expo προκειμένου να γνωρίσουν από πρώτο χέρι όλες τις τάσεις και τις νέες προτάσεις που θα κάνουν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες, ανταγωνιστικές, και με υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Οι 520+ εκθέτες ήταν από νωρίς στις επάλξεις ώστε να ανταπεξέλθουν στον καταιγισμό ερωτήσεων των δυνητικών πελατών και να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Και πράγματι, η εικόνα επιχειρηματιών να συζητούν για εμπορικές δραστηριότητες και συμφωνίες ήταν κάτι ιδιαίτερα σύνηθες σε κάθε γωνιά της Xenia 2023.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι είναι οι επισκέπτες καθώς το feedback που αφήνουν είναι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν προϊόντα που πραγματικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους και όλοι στάθηκαν στην πληρότητα λύσεων σε όλους τομείς όπως ο κατασκευαστικός κλάδος (δομικά υλικά, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, πισίνες, spa, αίθρια κλπ), ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, τα συστήματα ασφαλείας, η τροφοδοσία κ.α.

Το σημαντικότερο είναι ότι από τις πρώτες τους δηλώσεις οι επισκέπτες και σήμερα αναφέρουν ότι είχαν την δυνατότητα να βρουν αυτά που έψαχναν σε όποια κατηγορία και αν άνηκε το καταλύματά τους και με βάση όλα τα budget. Παράλληλα, το ONEliving, το πρωτοπόρο concept σχεδιασμένο από την ομάδα της Costas Gagos Architecture & Design που αναπτύσσεται στο Hall 2, έκλεψε τις εντυπώσεις.

Οι καινοτόμες ιδέες κυριάρχησαν στα Special events

Πέρα από το -εντυπωσιακό- εκθεσιακό σκέλος, πλούσια ήταν και τα special events της ημέρας. Το Digi Hotel που πραγματοποιείται στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 1 πραγματεύτηκε κυρίως τα τελευταία trends στο Digital Μarketing, το Business Intelligence στο Hospitality, τις Διαφημίσεις από το Α έως το Ω, τη σωστή παραγωγή περιεχομένου και το Google Analytics 4 για τα ξενοδοχεία. Αναλυτικά για τις εισηγήσεις και τα πανελ του Digi Hotel μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αντίστοιχα, τα case studies των ξενοδοχείων: Elounda Hills Resort, Amalen Suites στο Ρέθυμνο, MonAsty και Autograph Collection στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το διεθνές πρότυπο κτιριακών αυτοματισμών KNX, παρουσιάστηκαν σήμερα στο Red Spot Stage στο Hall 2. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Red Spot Stage μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού της Workathlon, χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν σήμερα την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου μέσω 10-λεπτων συνεντεύξεων και να συζητήσουν τις προοπτικές εξέλιξης της καριέρας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας