Θεοχάρης, ξενοδοχεία, FAZ

Τα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προκειμένου να στεγάσουν άτομα που εμπίπτουν σε μια σειρά από ειδικές κατηγορίες έδωσε στη δημοσιότητα του υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη επιτρέπεται η λειτουργία τους, σύμφωνα με την παρ. 4 του εξηκοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), προκειμένου να στεγάσουν προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό ή υγειονομικό προσωπικό, μέλη και προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών, πρόσωπα τα οποία και έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών, πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, φοιτητές Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί, μόνιμοι ή αναπληρωτές, οι οποίοι και υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα.

Υπογραμμίζεται πως στο link του υπουργείου Τουρισμού (http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/PressReleases/lista-jenodoxeiwn-poy-leitoyrgoyn-kat-ejairesh) έχει αναρτηθεί η λίστα με τα  ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Διαγωνισμός για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ΕΟΤ

Παράλληλα έγινε γνωστό πως η διοίκηση του ΕΟΤ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής του σελίδας www.visitgreece.gr. Στόχος του Οργανισμού είναι να αποτελέσει το visitgreece το κύριο εργαλείο πληροφόρησης για τον ελληνικό τουρισμό σε όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης, σημείωσε πως η δουλειά στον ΕΟΤ δεν έχει σταματήσει, παρά την κρίση του κορονοϊού. «Υπέγραψα την διακήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ριζική αναβάθμιση του  visitgreece.gr , του κεντρικού portal προβολής του τουρισμού της χώρας μας», υπογράμμισε ο κύριος Φραγκάκης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 60.000 ευρώ. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 6η Απριλίου 2020, ωστόσο λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση για ορισμένες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας