Καινοτόμο προϊόν από Munich Re και Easyjet

Eleni
By Eleni January 12, 2018 12:30 Updated

Καινοτόμο προϊόν από Munich Re και Easyjet

H συνεργασία της Munich Re και της EasyJet, σχεδίασε και προσφέρει ένα νέο προϊόν το οποίο, για πρώτη φορά, καλύπτει τις ακυρώσεις πτήσης αεροπορικών εταιρειών. Το ασφαλιστήριο θα εξασφαλίζει οικονομική προστασία από διάφορα μεγάλα γεγονότα, όπως τα σύννεφα ηφαιστειακής τέφρας, τις σοβαρές χειμωνιάτικες καταιγίδες ή την αναγκαστική προσγείωση του στόλου για λόγους ασφαλείας που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες, λόγω τη διακοπής λειτουργίας των αερομεταφορών. 

Το καινοτόμο αυτό προϊόν επιτρέπει σε μια αεροπορική εταιρεία να μειώσει εν μέρει τη ρευστότητα των αποθεματικών της.  Δημιουργήθηκε από τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρηματικών Κινδύνων της  Munich Re και από ειδικούς του αεροπορικού underwriting, που συνεργάστηκαν με την easyJet. Η κάλυψη θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης κεφαλαίων της αεροπορικής εταιρείας.

Η τιμολόγηση είναι ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες πηγές χρηματοδότησης και επιτρέπει στην αεροπορική εταιρεία να ελευθερώσει μετρητά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση.

Το συγκεκριμένο προϊόν αποδεικνύει ότι η ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη εναλλακτική λύση στα εργαλεία της κεφαλαιαγοράς.  Οι ακυρώσεις πτήσης αποτιμώνται με προκαθορισμένο σταθερό ποσό για να εξασφαλιστεί η γρήγορη και αποτελεσματική πληρωμή.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον επιχειρηματικό αντίκτυπο του τεράστιου σύννεφου τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο Eyjafjallajökull το 2010, το οποίο –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IATA – οδήγησε στην ακύρωση περισσότερων από 100.000 πτήσεων και προκάλεσε απώλειες στις αερομεταφορές άνω των 1,8 δισ.

Με στόχο τον περιορισμό στον αντίκτυπο του ισολογισμού των αεροπορικών εταιρειών από τέτοιου είδους γεγονότα που προκαλούν τη διακοπή των εργασιών, η κάλυψη έχει διαμορφωθεί αντίστοιχα.

Ο Mike Hirst, Διευθυντής Treasury & Tax της easyJet, είπε:

«Μας εντυπωσίασε πολύ η δημιουργικότητα, ο επαγγελματισμός και η διαχείριση του έργου από τη Munich Re σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης αυτού του καινοτόμου προϊόντος. Το ίδιο το προϊόν συμπληρώνει τον συνδυασμό μετρητών και ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων που υποστηρίζουν ήδη το αποθεματικό ρευστότητάς μας και διαφοροποιούν περαιτέρω τον πιστωτικό κίνδυνο του αντισυμβαλλόμενού μας στην ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα μέσω ενός πολύ αξιόπιστου μακροπρόθεσμου εταίρου, τη Munich Re».

Ο Rolf Heintzeler, Επικεφαλής Aviation Facultative, δήλωσε ικανοποιημένος που κέρδισε την easyJet ως νέο μακροπρόθεσμο πελάτη. Αντίστοιχα δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή είναι επικερδής και για τα δύο μέρη: η easyJet είναι ο σωστός συνεργάτης για αυτό το είδος συμφωνίας, διότι, όσον αφορά στην ασφάλεια και τη διαχείριση των κινδύνων, η easyJet είναι κορυφαία στην κατηγορία της. Δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθεί ένα ποικίλο σύνολο κινδύνων, απαιτείται μεγάλη εμπειρία σε θέματα κινδύνου για την ανάπτυξη τέτοιων εξατομικευμένων λύσεων για τον πελάτη».

Η Claudia Hasse, Επικεφαλής Ειδικών Επιχειρηματικών Κινδύνων, δήλωσε:

«Η επιτυχημένη ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου κάλυψης αποδεικνύει την ικανότητά μας ως εταίρου για επιχειρήσεις που θέλουν να κοιτάξουν πέρα ​​από τα βασικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην ασφαλιστική αγορά. Υπάρχει ευρύ περιθώριο καινοτομίας στην εταιρική ασφάλιση, καθώς κάθε επιχείρηση του κλάδου είναι ευάλωτη στη διακοπή εργασιών. Βλέπουμε αυτή τη λύση ως πρότυπο σχέδιο και εργαζόμαστε για την επίτευξη παρόμοιων λύσεων και για άλλους κλάδους».

Eleni
By Eleni January 12, 2018 12:30 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2018 >
January
MTuWThFSS
1234567
 • 12:00 -14:00
  07/01/18

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Ημερίδα με θέμα «Ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00-14.00, στο ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2, Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 • 14:00 -16:00
  07/01/18

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Ημερίδα με θέμα «Ελληνοβουλγαρικές επιχειρηματικές σχέσεις».

  Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show,την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 14.00-16.00 στο Ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2 ,Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 • 16:00 -18:00
  07/01/18

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Oμιλία με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ EL-SALVADOR».

  Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16.00-18.00, στο ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2 , Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

8
 • 19:00 -21:00
  08/01/18

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

  Hμερίδα με θέμα «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00-21.00.

  Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Πασιώτη στα τηλέφωνα 2117000264 – 7

  H είσοδος είναι ελεύθερη.

910
 • All day
  10/01/18-31/05/18

  Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

  Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

  Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα «ταξιδεύει» στο Μαραθώνιο Σύμπαν.

11121314
15161718192021
2223242526
 • All day
  26/01/18-29/01/18

  Με δικό του περίπτερο συμμετέχει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ». Στο πλαίσιο της έκθεσης και με στόχο να ενημερώσει το κοινό για το πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω», το Επιμελητήριο οργανώνει σχετική εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα Συνεδρίων.

 • 16:00 -19:00
  26/01/18

  Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας των πολιτών, με την ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά προϊόντα.

  Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

2728
293031
 • All day
  31/01/18-01/02/18

  8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO  για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με τίτλο “Ραγδαίες αλλαγές – Νέες τάσεις και προκλήσεις”.

  Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκύψει από τις τελευταίες εξελίξεις στο συνεδριακό και πολιτικό «γίγνεσθαι» της χώρας μας.

  Κύριοι ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού από την ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, επαγγελματίες διοργάνωσης συνεδρίων, εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών που εμπλέκονται στο χώρο της Υγείας.

    

Μοιραστείτε το site μας…