E. Κουντουρά στην Xenia: Ο σχεδιασμός για την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού στο 1Ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

marilena
By marilena November 27, 2017 09:00 Updated

E. Κουντουρά στην Xenia: Ο σχεδιασμός για την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού στο 1Ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την έκθεση XENIA που άνοιξε τις πύλες τις στο Athens Metropolitan Expo με τη συμμετοχή 500 και πλέον εκθετών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Τόνισε ότι η έκθεση  με την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της, φέρνει κοντά την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για τη δικτύωση και νέες συνεργασίες με τους επαγγελματίες πολλών άλλων κλάδων και δραστηριοτήτων της ελληνικής αγοράς.

Ο τουρισμός, ανέφερε, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη και συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια που ενισχύει τις συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους, με στόχο την ποιότητα, την καινοτομία, την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της ελληνικής φιλοξενίας».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο  Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ομιλητών  εκπροσωπώντας την τουριστική βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο, και τους τομείς του μάρκετινγκ και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ανέπτυξε την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική που υλοποιείται  με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας οδηγήσει τον ελληνικό τουρισμό στις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών. Παρουσίασε  το  πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

Αναφερόμενη στις νέες συνθήκες και τάσεις που διαμορφώνονται στην παγκόσμια τουριστική αγορά επισήμανε τις  δυνατότητες για τον ελληνικό τουρισμό  να ξεχωρίσει τα επόμενα χρόνια με επίκεντρο το μεγάλο εύρος των αυθεντικών ταξιδιωτικών εμπειριών  και το θεματικό τουρισμό, την προσέλκυση επενδύσεων υψηλής ποιότητας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών, και τη δυναμική προώθηση και προβολή.

Αναφέρθηκε στις νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προώθηση επενδύσεων και σε παρεμβάσεις για την λειτουργία της ελληνικής αγοράς, με βάση τις σύγχρονες τάσεις και τις διεθνείς προδιαγραφές.

Τόνισε ότι η  διασύνδεση  του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τη μεταποίηση αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα με στόχο τη  στήριξη των επαγγελματιών μεγάλου αριθμού παραγωγικών κλάδων και των τοπικών οικονομιών, και αναφέρθηκε στις προωθούμενες δράσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της ελληνικής γαστρονομίας και του αγροτουρισμού.

Η Υπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα και συνομίλησε με τους εκθέτες. Στην XENIA και τις παράλληλες εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

 

marilena
By marilena November 27, 2017 09:00 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2017 >
December
MTuWThFSS
    123
45678
 • All day
  08/12/17-10/12/17

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Νέα δεδομένα δημιουργεί ο σχεδιασμός της 4ης GREEK TOURISM EXPO, που θα διοργανωθεί 8-10 Δεκεμβρίου, 2017 στο Metropolitan Expo.

  Νέες ιδέες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, με εκθέτες κύρους και χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά του τουρισμού, με παράλληλες εκδηλώσεις που θα ξεχωρίσουν, Ημερίδες και Workshops, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις.

910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Μοιραστείτε το site μας…