Νέο γήπεδο golf ετοιμάζει το Costa Navarino

Ακόμα μια επένδυση που θα αναβαθμίσει περισσότερο τις υπηρεσίες του ετοιμάζει το Costa Navarino μετά την έγκριση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 36 οπών και των συνοδών αυτού εγκαταστάσεων στη θέση «Περιοχή Κυνηγού» στη Costa Navarino.

Oι σύνοδες εγκαταστάσεις αφορούν σε συμπληρωματικούς χώρους προπόνησης, λέσχη γκολφ, κτίριο προσωπικού, κτίριο εξυπηρέτησης αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α., ενώ σύμφωνα με την απόφαση, τα πάσης φύσεως αδρανή και άλλα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή των έργων και την διαμόρφωση του γηπέδου γκολφ, θα προέρχονται κατά προτεραιότητα από τις εκσκαφές του έργου.

Εφόσον τα διαθέσιμα υλικά δεν επαρκούν ή δεν είναι κατάλληλη η ποιότητά τους, η προμήθειά των επιπλέον υλικών θα γίνει από νομίμως λειτουργούντα λατομεία ή από τον προτεινόμενο στη μελέτη δανειοθάλαμο συνολικού εμβαδού 23.749,24 m2 στη θέση «Χούνες» στην Πύλο.

Για την κάλυψη των αναγκών σε αρδευτικό νερό, προβλέπεται υδροληψία από το ποταμό Γιαννούζαγα.

Τα προτεινόμενα έργα υδροληψίας γίνονται σε έκταση της ιδιοκτήτριας εταιρείας και σε απόσταση 200 μ. εκτός της κοίτης του ποταμού και περιλαμβάνουν έργα εισόδου επιφανειακού νερού με θάλαμο υδροληψίας, υπόγεια δεξαμενή συγκέντρωσης και καθίζησης, αντλιοστάσια, κλπ.

Εν συνεχεία το νερό μεταφέρεται στην υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή της ΠΟΤΑ Πύλου και στη νέα λιμνοδεξαμενή Κυνηγού με αγωγούς βαρύτητας και αντλιοστάσια. Το αρχικό τμήμα του αγωγού κατασκευάζεται σε χώρο ιδιοκτησίας της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο κινείται κατά μήκος των αγροτικών οδών της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας