ΟΟΣΑ: Δήλωση Πολιτικής για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη

tour_market
By tour_market October 6, 2017 07:30 Updated

ΟΟΣΑ: Δήλωση Πολιτικής για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη

Η Υψηλού Επιπέδου Συνεδρίαση  του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό με πρόεδρο την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, κα Έλενα Κουντουρά  πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι.  Με πρωτοφανή συμμετοχή 45 χωρών, η κορυφαία αυτή συνάντηση  σηματοδότησε την 100η Επετειακή Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Οργανισμού, και  κατέληξε στην υιοθέτηση Δήλωσης Πολιτικής  για την βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη.

Στις εργασίες συμμετείχαν  15 Υπουργοί και περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι κυβερνητικών φορέων, διεθνείς φορείς και οργανισμοί, και  παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας των χωρών μελών και συνεργατών του ΟΟΣΑ. Από πλευράς ελληνικής αντιπροσωπείας ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κ. Γιώργος Τζιάλλας ήταν ο συντονιστής της ειδικής ενότητας για την συνολική κυβερνητική προσέγγιση στον τουρισμό “Whole of government approach» και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Στόχος της συνδιάσκεψης ήταν   να  θέσει κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή  εθνικών τουριστικών πολιτικών διεθνώς,  και  να καθιερώσει έναν ευρύ ανοικτό διάλογο και διαρκή συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, θεσμών, οργανισμών, του ιδιωτικού τομέα, και της κοινωνίας   για τη  βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη.

Η κα Κουντουρά, ως πρόεδρος της Συνάντησης, εγκαινίασε τις εργασίες της και στην εναρκτήρια  ομιλία της  ότι ο τουρισμός πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην  πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων διεθνώς, καθώς ωθεί  στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, διαχέοντας τα οφέλη σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Κάλεσε  τους υπουργούς, εκπροσώπους φορέων, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ,  κ. Αngel Gurría χαιρέτισε θερμά την ελληνική Προεδρία και την ευρεία  συμμετοχή, και ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία.

Η κα Κουντουρά προήδρευσε στις συνεδριάσεις του διημέρου και παρουσίασε το κείμενο της Δήλωσης  Πολιτικής που υιοθέτησαν οι χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ και οι συνεργαζόμενες χώρες για τις τουριστικές πολιτικές στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη Δήλωση, αναγνωρίζεται η κυρίαρχη σημασία του τουρισμού ως «κινητήρια δύναμη για την οικονομική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Τονίζεται η ανάγκη  ο τουρισμός να συμπεριλαμβάνεται στη διαμόρφωση και άσκηση της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής με συντονισμό σε όλα τα επίπεδα για  την υποστήριξη των χωρών στην τουριστική ανάπτυξη και με στόχο την ισόρροπη διάχυση των οφελών, την καταπολέμηση των  ανισοτήτων και για πιο ανθεκτικές οικονομίες.

Σύμφωνα με τη Δήλωση, οι κυβερνήσεις πρέπει να  εργάζονται για να αναπτύξουν ολοκληρωμένες και συνεκτικές τουριστικές πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες χωρών και τοπικών κοινωνιών.

Τονίστηκε η ανάγκη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στον τουρισμό ιδιαίτερα για τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία,  για πιο αποτελεσματικές επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον  και για την  ενίσχυση των εξαγωγών.

Στο περιθώριο των εργασιών, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κ. ΑngelGurría, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές σύσφιξης της συνεργασίας με τον Οργανισμό για τον ελληνικό τουρισμό. Ο κ.Gurría αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως παγκόσμια δύναμη στον τουρισμό και εξήρε την αποτελεσματικότητα της ελληνικής τουριστικής πολιτικής για την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Επίσης παραχώρησε από κοινού συνέντευξη με τον επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, κ. Alain Dupeyras, στα γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν τις εργασίες της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης.

Η Ελληνική Προεδρία ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή 100η επετειακή συνεδρίαση της Επιτροπής του Τουρισμού του ΟΟΣΑ, η οποία άνοιξε με χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Τζιάλλα. Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε στην Επιτροπή Τουρισμού τις βασικές αρχές της Δήλωσης Πολιτικής του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό και  παρουσίασε τα συμπεράσματα των θεματικών ενοτήτων της Συνδιάσκεψης.

 

tour_market
By tour_market October 6, 2017 07:30 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…