Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Hotel Tech, που διοργανώθηκε από την Smart Press στις 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του EOT και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Hotel Tech ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ανάγκη της ξενοδοχειακής και εν γένει της τουριστικής αγοράς, για ένα συνέδριο αφιερωμένο στις τεχνολογίες τουριστικών υποδομών.

Η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή που ξεπέρασε τους 1500 συνέδρους, οι θετικές εντυπώσεις από το περιεχόμενο των 48 συνολικά ομιλιών, παρουσιάσεων και workshops που πραγματοποιήθηκαν και η ικανοποίηση των 50 και πλέον επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως χορηγοί, σηματοδοτούν τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης του Hotel Tech και θεμελιώνουν τις βάσεις για ένα συνέδριο που θα αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για τη διασύνδεση των κλάδων της τεχνολογίας και του τουρισμού.

Η κεντρική ιδέα του Συνεδρίου «Τεχνολογία & Revenue Streams πέντε αστέρων!», μετουσιώθηκε απόλυτα σε πράξη μέσα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις των εισηγητών, αναδεικνύοντας τις νέες τεχνολογίες ως τον βασικό καταλύτη ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου, ότι «οι τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να υποστηρίξουν τον υψηλό αναπτυξιακό στόχο στο τομέα του τουρισμού και την επιχειρηματικότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο».

Ο Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο μήνυμα του, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία τη διοργάνωση του Hotel Tech, στη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία, ενώ ο Παναγιώτης Οπλοποιός, Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού για θέματα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Πληροφορικής παρουσίασε τον ψηφιακό σχεδιασμό 2017 – 2019 του Υπουργείου Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας περνάει μέσα από τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Βασικό χαρακτηριστικό του 1ου Συνεδρίου Hotel Tech ήταν ο πλουραλισμός της θεματολογίας που ανέπτυξαν οι εισηγητές στην ολομέλεια, στις παράλληλες ενότητες και στα workshop του συνεδρίου. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ευρύ πεδίο παρουσιάσεων που εστίασαν στα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών στις τουριστικές υποδομές και αφορούν τεχνολογικούς τομείς όπως: τηλεπικοινωνίες, τηλεόραση, ψηφιακές υπηρεσίες, online κρατήσεις, digital marketing, ηλεκτρονική σηματοδότηση, φυσική και ψηφιακή ασφάλεια, αυτοματισμοί, διαχείριση και εξοικονόμησης ενέργειας.

Το κεντρικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Hotel Tech, είναι ότι σε ένα ιδιαίτερα μεταβαλλόμενο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, όπως είναι αυτό του τουρισμού, η επένδυση στις σύγχρονες τεχνολογίες αποτελεί απαραίτητο παράγοντα αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Η ενημέρωση για τις τεχνολογίες αυτές και η ανάδειξη των απαιτήσεων, των λύσεων και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή τους στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κρίθηκε από την πρώτη διοργάνωση ως ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη, για αυτό και το Hotel Tech, ανανεώνει το ραντεβού του για το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας