Στις 5 και στις 6 Αυγούστου στο Πουρί του Πηλίου, έχει προγραμματιστεί μία πολύ ενδιαφέρουσα γιορτή μελιού, γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου.

Ειδικότερα, οι διήμερες εκδηλώσεις, είναι αφιερωμένες στο μέλι, τη γαστρονομία και τη γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα της περιοχής. Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, προβλέπεται η πραγματοποίηση θεματικής ημερίδας με αντικείμενο το μέλι, τη μελισσοκομία και τα προϊόντα κυψέλης, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα λάβει χώρα μουσικοχορευτική εκδήλωση, με συγκροτήματα παιδιών και ενηλίκων, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Οι επισκέπτες των εκδηλώσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να ψυχαγωγηθούν.

Η εν λόγω διοργάνωση, έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, της δυναμικής και των δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο οικονομικό και πολιτιστικό απόθεμά της και στοχεύοντας παράλληλα στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ορθής γεωργικής πρακτικής και οικοτεχνίας.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στις εκδηλώσεις, είναι ελεύθερη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας