Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου (5Α) επισκεπτεται το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς , Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς άνοιξε απόψε τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την Ελλάδα της ελιάς και του «πράσινου χρυσού» ανακάλυψαν όσοι επισκέφθηκαν το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για την ελιά ως σημείο αναφοράς στην οικονομική ανάπτυξη «που δίνει την δυνατότητα στην ύπαιθρο να αναδείξει το συγκριτικό της πλεονέκτημα», έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες, ο υπουργός επεσήμανε πως «δεν θα χαθεί ούτε ένα στρέμμα, ούτε ένα δέντρο ελιάς από αυτήν την διαδικασία. Ούτε ένα δικαίωμα δεν θα χαθεί από τον αγροτικό χώρο», ενώ ανακοίνωσε και ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν δράσεις και θα ληφθούν μέτρα για τους ελαιοκομικούς φορείς από την παραγωγή μέχρι και την προώθηση. «Θα ανοίξουμε τον δρόμο για την ελιά Καλαμάτας στην παγκόσμια αγορά» δήλωσε ο κ. Αποστόλου. Επισκεπτόμενος δε, τα περίπτερα, μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία της ελιάς: «Ζητούμενο είναι να καταστεί ανταγωνιστική στην διεθνή αγορά» σημείωσε.

Για το αρχαιότατο φυτό, την ελιά, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Δεν είναι εύκολο να φύγεις από τα μνημόνια χωρίς επενδύσεις και παραγωγική διαδικασία» τόνισε. Για ανάγκη εξωστρέφειας του ελληνικού ελαιολάδου μίλησε κι ο βουλευτής Λακωνίας και συντονιστής ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, έκανε λόγο για «παραγωγική επανάσταση»: «Πρέπει οι παραγωγοί μας να συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα» σημείωσε και έκανε λόγο για «τέλος της εποχής του τενεκέ. Πρεπει το λάδι να έχει brand με όρους της αγοράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας