Είναι γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αρχίζουν
και κατακτούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς, καθώς η ηλεκτροκίνηση, όπως όλα δείχνουν, είναι το μέλλον στις μετακινήσεις. Αρκετές εταιρίες, ειδικά εκείνες της τουριστικής βιομηχανίας, επενδύουν στην απόκτηση των πλέον σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων, αυτοκινήτων scooter, αλλά και ποδηλάτων. Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί
για την Ελλάδα το μεγαλύτερο ίσως τμήμα της οικονομίας της και έτσι
ο εκσυγχρονισμός σε κάθε επίπεδο αυτού του τομέα πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο, τόσο από το κράτος όσο και από τους επαγγελματίες.

Από τη Στέλλα Αυγουστάκη

ηλεκτρικά οχήματαΜια «κίνηση ματ» θα λέγαμε από αρκετά ξενοδοχεία είναι η διάθεση ηλεκτρικών οχημάτων scooter, αλλά και ποδηλάτων στους πελάτες τους, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία άνεσης που εναρμονίζεται με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Αρκετά ξενοδοχεία -πόλης και resorts- διαθέτουν ήδη προς χρήση e-bikes, ποδήλατα δηλαδή με ηλεκτρική υποβοήθηση. Αυτή η εναλλακτική λύση μετακίνησης κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς δεν απαιτείται άδεια οδήγησης και έχει ελάχιστο κόστος χρήσης (απλώς φορτίζεις τη μπαταρία). Επιπλέον, είναι ένας ιδανικός τρόπος μετακίνησης, που δίνει τη δυνατότητα για άνετη και απροβλημάτιστη πρόσβαση σε τουριστικούς χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, αναδεικνύοντας έτσι την αναβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσίας που παρέχουν τα ξενοδοχεία προς τους επισκέπτες τους.

Πέρα από τα e-bikes, σημαντική επένδυση για έναν επαγγελματία ξενοδόχο είναι και η απόκτηση ηλεκτρικών scooter, ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς 4+ ατόμων, τόσο για μέσα στο ξενοδοχείο όσο και για τις γύρω δραστηριότητες. Περιζήτητα είναι και τα mobility scooter (για τουρίστες ηλικίας 60+), οι πωλήσεις των οποίων έχουν εκτοξευθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως, ολοένα και περισσότερες έρευνες στον κόσμο καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως η κατηγορία επισκεπτών 60+ είναι η ανερχόμενη δύναμη στον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο. Οι επισκέπτες αυτών των ηλικιών έχουν αυξημένες απαιτήσεις από την εξυπηρέτηση, αλλά και τις υπηρεσίες μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Είναι σαφές, με βάση τα πιο πάνω, πως η παροχή τέτοιων οχημάτων στο ξενοδοχείο σας, αναμένεται να φέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στην επιχείρηση σας, όσο και στην εμπειρία που θα απολαύσουν οι πελάτες του ξενοδοχείου.

ηλεκτρικά οχήματα

Προσιτά πλέον τα ηλεκτρικά οχήματα

Η τιμή ήταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας τα τελευταία χρόνια για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος, καθώς το είδος της μπαταρίας ανέβαζε κατά πολύ το κόστος όλου του οχήματος. Ταυτόχρονα όμως η παροχή ενέργειας ήταν και το σημείο που έκανε ένα μοντέλο να ξεχωρίζει έναντι των άλλων. Αυτό ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, μιας και, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το 2024, η τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για παράδειγμα, θα φτάσει αυτήν ενός συμβατικού. Όπως γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, τα ηλεκτρικά οχήματα αρχίζουν γενικότερα και γίνονται οικονομικά και προσιτά, ενώ όσον αφορά την πρακτικότητα στη χρήση, υπερέχουν κατά πολύ και είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Τι είναι τελικά τα ECV;

Είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα που αποτελούν την καινούργια αντίληψη στην εύκολη μετακίνηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η νέα αυτή τάση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στην Αμερική, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λύνοντας το πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης, καθώς για τα οχήματα αυτά δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης και πρακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε άτομο που τα έχει ανάγκη. Οι λειτουργίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να μπορούν οι αναβάτες να κινούνται σε συνθήκες κάθε είδους. Λόγω των εξελιγμένων ηλεκτροκινητήρων είναι εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον και προσφέρουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει και τα 60 χιλιόμετρα. Επιπλέον, σε κάποια μοντέλα, υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του όγκου, που επιτρέπει την εύκολη φόρτωση και αποθήκευση σε περιορισμένους χώρους, όπως ένα πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου. Τέλος, μην ξεχνάτε πως, η παροχή της υπηρεσίας ενός ECV αναβαθμίζει σημαντικά την κατάταξη ενός υποψηφίου για έγκριση χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ. Κάντε λοιπόν την υπέρβαση και δώστε τη δυνατότητα στους επισκέπτες σας να ανακαλύψουν την Ελλάδα, να μάθουν την ιστορία της, να γνωρίσουν τον πολιτισμό της και να βιώσουν με εναλλακτικό τρόπο τον παλμό της.

Automotive Solutions

ηλεκυρικα οχηματαΗ Automotive Solutions ΕΠΕ ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Η Automotive Solutions διαθέτει μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων (άνω των 150), ενώ με τουλάχιστον 50 οχήματα σε άμεση παράδοση ανά πάσα στιγμή, έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να προτείνει ποικιλία οχημάτων, με τις πλέον κατάλληλες προδιαγραφές στους πελάτες της. Η Automotive Solutions συνεργάζεται με όλες τις κορυφαίες ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες, τα υπάρχοντα γήπεδα golf Ελλάδας και Κύπρου και τις μεγαλύτερες εταιρίες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, προσφέροντας ηλεκτρικά οχήματα γηπέδων γκολφ, ξενοδοχείων και resorts, χλοοκοπτικά μηχανήματα, εξοπλισμό γηπέδων και εγκαταστάσεων γκολφ, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, βιομηχανικά ηλεκτρικά οχήματα, τράκτορες αεροδρομίων, και συσσωρευτές βαθιάς εκφόρτισης.

ηλεκτρικά οχήματαMelex 466

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς 4 ή 6 ατόμων, με χώρο αποσκευών και κινητήρα τεχνολογίας AC χωρίς καρβουνάκια (brushless), κλειστό, προστατευόμενο και χωρίς ανάγκες τακτικής συντήρησης. Διαθέτει γαλβανισμένο σασί για απόλυτη προστασία από τη σκουριά, για χρήση σε παραθαλάσσιες περιοχές, ζάντες και ελαστικά 20.5 x 8-10 και ζώνες ασφαλείας 3 σημείων. Έχει τη δυνατότητα να φρενάρει και με τον κινητήρα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο δείκτης φόρτισης μπαταριών/ταχύμετρο και η πρίζα 12V είναι στο ταμπλό, το οποίο είναι φορτιζόμενο. Έχει μικρή ακτίνα στροφής, αυτονομία έως 60χλμ ανά φόρτιση, μέγιστη ταχύτητα 35χλμ/ώρα και εγγύηση 2 ετών. Ο προαιρετικός/extra εξοπλισμός περιέχει τάσια στις ζάντες, BFS σύστημα πλήρωσης μπαταριών, καλύμματα βροχής, ενσωματωμένο φορτιστή, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, μεγαλύτερες ζάντες 12’’ και ελαστικά.

Πληροφορίες: www.automotivesolutions.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας