αεροδρόμιο Χιου

Το αεροδρόμιο Χιου, ενισχύει τις υποδομές του με πιο πρόσφατη την δημοπράτηση της μελέτης για την παράκαμψη του δρόμου γύρω από αυτό.

Αναλυτικότερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ολοκληρώνει έγκαιρα και εντός του προγραμματισμού που είχε γίνει, τη διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού Χίου – Θυμιανών, έργο απαραίτητο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου.

Συγκεκριμένα, η δημοπράτηση έγινε στις 31 Οκτωβρίου 2018, ενώ με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εγκρίθηκε το Πρακτικό του Διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο «Μελέτη μετατόπισης θιγόμενου τμήματος παραλιακής οδού Χίου- Καρφά», συνολικού προϋπολογισμού 98.368,64 ευρώ.

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν τρεις προσφορές και με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου δόθηκε η εντολή για τη συνέχιση της διαδικασίας, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης.

Με βάση τα παραπάνω η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί μετά την υπογραφή στις 18/05/2018 του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου για τη βελτίωση – αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Μετά και τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε έγκαιρα και εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του έργου του αεροδρομίου της Χίου. Με σταθερή προσήλωση συνεχίζουμε και κάνουμε πράξη τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το Μάιο του 2018».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας