Αυξημένες κατά 153% ήταν οι αφίξεις επιβατών από αεροδρόμια του εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Σητείας τον Ιούλιο του 2023, έναντι του Ιουλίου του 2022. Έναντι του Ιούλιου του 2019, που καταγράφηκε η προηγούμενη καλύτερη επίδοση, η αύξηση ήταν 123%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, 4.425 επιβάτες προσγειώθηκαν τον Ιούλιο 2023, ενώ τον Ιούλιο του 2019 προσγειώθηκαν 1.981 επιβάτες.

Συνολικά, για το πρώτο επτάμηνο του 2023, οι αφίξεις επιβατών με πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν αύξηση 66% σε σχέση με το πρώτο επτάμηνο του 2022.

“Η αύξηση αυτή δεν είναι απλώς αριθμητική”, σχολιάζει ο Δήμος Σητείας. “Είναι ένα σαφές μήνυμα αύξησης της ζήτησης για την περιοχή της Σητείας από την ελληνική αγορά, αντανακλώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμικό πλούτο, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα της περιοχής και να ζήσουν τις μοναδικές εμπειρίες που τους προσφέρει όλη η επικράτεια του Δήμου Σητείας”.

Η αύξηση αυτή, τονίζει ο Δήμος, αντανακλά επίσης και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των κατοίκων του δήμου Σητείας και των όμορων δήμων προς το αεροδρόμιο Σητείας, μιας και αυτό αποτελεί αεροδρόμιο όλου του νομού Λασιθίου.

Οι συλλογικές προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Σητείας συνεχίζονται με συντονισμένες ενέργειες, στρατηγική, οργάνωση, μεθοδικότητα και ομαδική δουλειά, καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Σητείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας