αεροπορική σύνδεση

Μια νέα αεροπορική σύνδεση ξεκινάει από την American Airlines το καλοκαίρι του 2019 και αφορά το δρομολόγιο Σικάγο- Αθήνα- Σικάγο που δημιουργεί μια τουριστική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα σημαντική συμβολή στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και κυρίως στον εξερχόμενο τουρισμό μας προς την μεγάλη αγορά της Βόρειας Αμερικής, αναμένεται να έχει η έναρξη της νέας καθημερινής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της American Airlines Σικάγο-Αθήνα το καλοκαίρι του 2019, μία ακόμη αεροπορική εταιρία που εισάγει απευθείας πτήσεις μεταξύ των 2 χωρών αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού.

Η νέα σύνδεση ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο αερομεταφορέας στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου, εν όψει της έναρξης του δρομολογίου, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση, χαιρέτισε την έναρξη του δρομολογίου και τόνισε ότι προσβλέπει στην επέκταση των πτήσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε οι Αμερικανοί επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο, ένα από τα κύρια ζητούμενα του ελληνικού τουρισμού, αλλά και οι Έλληνες να επισκέπτονται έναν από τους αγαπημένους προορισμούς: τις ΗΠΑ.

Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης Ελλάδας – ΗΠΑ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την FedHATTA με την Ομοσπονδία να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ένωση Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ASTA, έχοντας διατελέσει ουσιαστικό ρόλο στη διοργάνωση του συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 (ASTA ADE, 14-17 Απριλίου).

Σημειώνεται ότι οι στρατηγικές ενέργειες της Ομοσπονδίας στην αμερικανική αγορά συνεχίζονται συστηματικά, με κορυφαία την καθοριστική συμβολή της στη διοργάνωση του συνεδρίου της ASTA στη Ρόδο, ASTA International Showcase (20 Μαρτίου 2019), τη δεύτερη διοργάνωση των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΤτΕ για το 2018, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ παρουσίασε αύξηση 26,9%, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε σε 1.097 χιλ. ταξιδιώτες, με τις αντίστοιχες εισπράξεις να καταγράφουν αύξηση 28,1%, στα 1.043 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας