Ευχάριστα είναι τα νέα σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση στην Θεσσαλονίκη, η οποία πηγαίνει όλο και καλύτερα, ενώ ειδικά για το καλοκαίρι σημειώνεται αύξηση του αριθμού των τουριστών σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέα Μανδρίνο, εκείνο που χρειάζεται τώρα η πόλη, είναι η να αυξηθούν τα έσοδα. Για να γίνει όμως αυτό, όπως τόνισε ο κ. Μανδρίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρέπει να κινητοποιηθεί ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής με νέο στρατηγικό πλάνο και επαγγελματίες.

«Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αφήσουμε το παρελθόν που θύμιζε πύργο της Βαβέλ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΞΘ, σημειώνοντας ότι τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όσο και η Ένωση Ξενοδόχων, συντάχθηκαν με τις προτάσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, για αλλαγές που ουσιαστικά σηματοδοτούν ένα είδος επανεκκίνησης του Οργανισμού.

«Συμφωνήθηκε η επανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού τουριστικής προβολής, με πρόεδρο, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, αναπληρωτή πρόεδρο, εκπρόσωπο του Δήμου και αντιπρόεδρο, εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμφωνήσαμε στην άμεση πρόσληψη στελέχους για την υλοποίηση ενεργειών που αφορούν στην προώθηση της πόλης» τόνισε ο κ. Μανδρίνος, ενώ πρόσθεσε ότι ανατέθηκε στην ΕΞΘ η εποπτεία του τμήματος τουριστικής προβολής και μάρκετινγκ.

«Σημασία» ωστόσο «δεν έχουν τα πρόσωπα» υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος, αλλά η «βούληση να προχωρήσουμε μπροστά».

Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Κύπριους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς και φυσικά τους τουρίστες από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, ενώ αυξάνονται οι επισκέπτες από το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην πόλη παρουσίασε αύξηση 4,5% σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας