Αγώνες ορεινού τρεξίματος

Αγώνες ορεινού τρεξίματος διοργανώνονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου στην Λέσβο.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου θα διεξαχθεί με την ευκαιρία του Αγώνα ορεινού τρεξίματος της Αμαλής ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων βουνού στη Λέσβο.

Επίσης την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 στην χερσόνησο της Αμαλής διοργανώνεται ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος Λέσβου «Lesvos Mountain Trail + Running + Walk + Kids Series»

Σε δύο διαδρομές των 16.5 χλμ «Mountain Trail» ή των 7.5 χλμ «Mountain Running» θα αγωνισθούν και θα απολαύσουν την χειμερινή φύση σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, ενώ για τους φίλους του περπατήματος μια διαδρομή 4 χλμ «Mountain Walk» θα προσφέρει μια διαδρομή γεμάτη έντονες στιγμές.

Επίσης οι μικροί φίλοι του ορεινού τρεξίματος θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε μια διαδρομή 1000 μέτρων « Mountain Kids» μόνο για αυτούς.

Οι αθλητές των αγωνισμάτων

  • Ο Κώστας Παπανικολάου είναι αθλητής του αγωνίσματος IRON MAN και έχει πάει δύο φορές στο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος IRON MAN στην Χαβάη.
  • Ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος αποστάσεων 150 χλμ και στα πόδια του έχει πολλούς μαραθώνιους εκτός Ελλάδος.
  • Ο Steffen Streich αθλητής ποδηλασίας υπερ αποστάσεων σε αγώνες 7000 χλμ με παγκόσμια αναγνώριση και πρωτιές και αγωνιζόμενος πάντα με την ελληνική σημαία στο στήθος.

Υποστηρικτές της δράσης

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Γεωπάρκο Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Λέσβου και την οργάνωση της Lesvos Ride.

Επίσης η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Γεωτουρισμός στα Νησιωτικά Γεωπάρκα» με ακρωνύμιο «GEO – IN», του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας