Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην 33η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Παράλληλα, στο περίπτερο του Οργανισμού φιλοξενήθηκε και ο επίσημος αερομεταφορέας της Αίγυπτου, η αεροπορική εταιρεία EGYPTAIR.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και της EGYPTAIR, παρουσίασαν την Αίγυπτο ως διεθνή τουριστικό προορισμό σε περισσότερους από 5.000 επισκέπτες, ενώ τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, είχε σύντομη συνομιλία για θέματα του κλάδου, με τον Διευθυντή του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Emad F. Abdalla. Στη συνέχεια, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με όλα τα στελέχη, καθώς και να συμμετέχει στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που υπήρχαν στο χώρο του περιπτέρου.

Το περίπτερο του Οργανισμού, τίμησε με την παρουσία του και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος συζήτησε με τα στελέχη του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και της EGYPTAIR τρόπους συνεργασίας για την καλύτερη προώθηση της Αιγύπτου ως τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, για την καλύτερη προβολή της Αιγύπτου και της EGYPTAIR, πραγματοποιήθηκε ελαφρύ γεύμα, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Emad F. Abdalla παρουσίασε την Αίγυπτο ως προορισμό κι αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, η οποία ενισχύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε για ακόμη μία φορά στη Philoxenia και μας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσουμε την Αίγυπτο ως τουριστικό προορισμό. Επενδύουμε στις στενές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με την Αίγυπτο και είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων για την καλύτερη προώθηση της Αιγύπτου, που είναι ένας εξωτικός και προσιτός προορισμός, μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Ελλάδα. Είναι επίσης ίσως ο πιο ιστορικός προορισμός εκτός Ελλάδας. Θέλουμε να επενδύσουμε στην ελληνική αγορά και να σταθούμε αρωγοί στην προώθηση των στενών δεσμών που συνδέουν τόσα χρόνια την Ελλάδα με την Αίγυπτο».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της EGYPTAIR για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Salah Tawfik, παρουσίασε την εταιρεία, τις υπηρεσίες της, το όραμά της, το ευρύ δίκτυο που διαθέτει, καθώς και τα προνόμια που προσφέρει στους επιβάτες της για μεγαλύτερη άνεση, δημιουργώντας τους μία ευχάριστη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Αφού έκανε ειδική αναφορά στις συχνές προσφορές από την EGYPTAIR για τους Έλληνες ταξιδιώτες, υπογράμμισε ότι «η EGYPTAIR είναι κοντά στους Έλληνες, είναι η αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Ελλάδα με την Αίγυπτο και τον υπόλοιπο κόσμο για περισσότερα από 60 χρόνια, με εμπειρία 85 χρόνων στον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών. Σημειώνεται ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πτήσεις της EGYPTAIR μεταξύ Αθήνας και Καΐρου. Ειδικότερα, τις περιόδους των Χριστουγέννων και του νέου έτους, υπάρχει αύξηση των κρατήσεων και αυξημένη κίνηση των τουριστών στις πτήσεις της EGYPTAIR προς όλους τους προορισμούς στην Αίγυπτο. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πραγματοποιεί επτά πτήσεις εβδομαδιαίως μεταξύ Αθήνας και Καΐρου, ενώ με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οι εβδομαδιαίες πτήσεις αυξάνονται σε 14. Επίσης, πραγματοποιούνται και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Αλεξάνδρειας με το συνολικό αριθμό των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας κι Αιγύπτου κάθε εβδομάδα να ανέρχονται σε 16».

Στο περιθώριο της έκθεσης, εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν πολλές διμερείς συναντήσεις με τα μεγαλύτερα ελληνικά τουριστικά πρακτορεία για την εύρεση τρόπων κοινής συνεργασίας, όπως η οργάνωση κι εφαρμογή κοινών προγραμμάτων με στόχο την προσέλκυση τουριστών και η προώθηση της μετακίνησης του τουρισμού και των ταξιδιών από και προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας