Στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων εισέρχεται ο όμιλος Μουζενίδη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες σπιτιών στην Ελλάδα να προβαίνουν σε συμφωνία εκμίσθωσης μικρής διάρκειας του ακινήτου τους σε τουρίστες όλο το χρόνο, μέσω της Mouzenidis Rent.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στις καταχωρήσεις ακινήτων θα πρέπει να ισχύουν οι ρυθμίσεις για τις μισθώσεις μικρής διάρκειας που προβλέπονται από το άρθρο 111 του Ν. 4446/2016.

Ο εκμισθωτής ή υπεκμισθωτής πρέπει υποχρεωτικά να είναι Φυσικά Πρόσωπα, τα οποία θα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ακίνητα εκμισθώνονται επιπλωμένα και δεν επιτρέπεται να παρέχεται καμία επιπλέον υπηρεσία, πέρα από κλινοσκεπάσματα. Οι μισθώσεις στη περίπτωση αυτή φορολογούνται σύμφωνα με τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, ενώ δεν επιβάλλεται ΦΠΑ.

Οι αρμόδιες φορολογικές αρχές έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφορίες από τις εκάστοτε ψηφιακές πλατφόρμες για την ταυτοποίηση του εκμισθωτή ή υπεκμισθωτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας