Η Airbnb εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα μέσω της πλατφόρμας της στις 10 Αυγούστου 2019. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο αφίξεις επισκεπτών σε σπίτια και ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο από την ίδρυσή της εταιρίας τον Αύγουστο του 2008.

Η Airbnb δημιούργησε τον Δείκτη Σύνδεσης Airbnb, ο οποίος αντικατοπτρίζει τα ζεύγη χωρών και περιφερειών μεταξύ φιλοξενουμένων και επισκεπτών. Για παράδειγμα, όταν ένας επισκέπτης από την Ταϊλάνδη είναι ο πρώτος που μένει με έναν οικοδεσπότη στην Ισλανδία, γίνεται μια νέα σύνδεση. Από την άλλη πλευρά, όταν ένας Ισλανδός φιλοξενούμενος γίνει ο πρώτος που μένει με έναν οικοδεσπότη στην Ταϊλάνδη, γίνεται μια νέα σύνδεση.

«Στην Airbnb, η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου οποιοσδήποτε μπορεί να ανήκει οπουδήποτε. Από την αρχή είδαμε πώς το Airbnb μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου και μέσω των αλληλεπιδράσεων μετατρέπουν τους ξένους σε φίλους. Είμαστε υπερήφανοι που οικοδομούμε κοινότητες, έναν οικοδεσπότη, έναν επισκέπτη και μία εμπειρία κάθε φορά», δήλωσε ο Mike Orgill, Γενικός Διευθυντής Airbnb για τη Νοτιοανατολική Ασία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Το 2010, η πλατφόρμα Airbnb διευκόλυνε περισσότερες από 1.300 συνδέσεις. Μέχρι το 2015, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε πάνω από 16.500. Σήμερα, περίπου 26.000 συνδέσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Airbnb και μέχρι το τέλος του 2019 αναμένονται περισσότερες από 30.013 συνδέσεις καθώς η πλατφόρμα αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο.

Με την παρουσία της πλατφόρμας σε 245 χώρες και περιφέρειες, είναι μαθηματικά δυνατή η ύπαρξη 60,025 συνδέσεων τοποθεσίας. Μέχρι το 2027, η Airbnb προβλέπει ότι θα υπάρξουν πάνω από 50.000 συνδέσεις.

Αυτές οι συνδέσεις έγιναν δυνατές εν μέρει λόγω του μεγέθους, του εύρους και της κλίμακας του παγκόσμιου δικτύου της Airbnb. Υπάρχουν περισσότερα από έξι εκατομμύρια καταχωρήσεις Airbnb σε περισσότερες από 100.000 πόλεις, οι οποίες είναι περισσότερες από τις επτά καλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων.

Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη έκθεση, ένα μεγάλο μέρος της ταχύτατης ανάπτυξης της Airbnb συμβαίνει σε αναδυόμενους προορισμούς, προωθούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια σε μέρη της  Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Εκτός από το άνοιγμα του κόσμου για να βιώσουν οι ταξιδιώτες νέους προορισμούς και πολιτισμούς, οι οικοδεσπότες έχουν επωφεληθεί επίσης από αυτήν την απίστευτη παγκόσμια ανάπτυξη. Μόλις τον περασμένο χρόνο,  σε 33 διαφορετικές πόλεις, οι οικοδεσπότες κέρδισαν συνολικά περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ ανά πόλη μέσω Airbnb.

Η Pim, μια οικοδεσπότης Airbnb στην Ταϊλάνδη, δήλωσε: “Η Airbnb δημιούργησε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιώ ότι διαφορετικοί πολιτισμοί μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Μπορούμε να είμαστε ευτυχείς, να μοιραστούμε, να έχουμε ωραίες αναμνήσεις μαζί, ανεξάρτητα από το πού προέρχεστε. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας