Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η AIRDNA, αύξηση 20% έναντι του 2019 παρουσιάζει η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Αθήνα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, όλοι οι προορισμοί της Νότιας Ευρώπης παρουσίασαν διψήφια ποσοστά αύξησης της ζήτησης σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2019, σε αντίθεση με τη Β. Ευρώπη όπου σημειώθηκαν μειώσεις.

Το Βουκουρέστι, το Παλέρμο και η Μπούντβα σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης σε ποσοστά 58,9%, 58,5% και 52,1% αντίστοιχα σε σχέση με το 2019, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο και η Κολωνία με μειώσεις 64,3%, 60,7% και 60,4% αντίστοιχα.

H ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2023 είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων για τις οποίες έχει γίνει κράτηση να είναι αυξημένος κατά σχεδόν 40% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Παράλληλα, σε σχέση με το Μάρτιο του 2022, η Ελλάδα σημείωσε την 7η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε επίπεδο αύξησης της ζήτησης αυτό το Μάρτιο (+29,6%), με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στη Νορβηγία (+49%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, και ακολουθούν η Ιταλία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστρία.

Τον ίδιο μήνα, σε επίπεδο καταχωρήσεων, η Ελλάδα σημείωσε μικρή αύξηση (+4,8%), με πρωταθλήτρια τη Νορβηγία (+52,4%), ενώ η χώρα μας είχε τη μεγαλύτερη αύξηση πληροτήτων ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες (+14,8%).

Στροφή των ταξιδιωτών στον Σεπτέμβριο

Οι κρατήσεις δείχνουν ότι η ζήτηση για τον Σεπτέμβριο εκτοξεύθηκε κατά 77,7% σε ετήσια βάση, με την Πολωνία, την Αυστρία και την Κροατία να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, ενώ και στην Ελλάδα παρατηρείται αξιοσημείωτο άλμα της ζήτησης για τον ίδιο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας