Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στον τουρισμό, η χρονιά που διανύουμε θα είναι μία χρονιά εξαιρετικών τουριστικών επιδόσεων για τη Μαγνησία και τις Σποράδες. 

Οι εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό της περιοχής δεν κρύβουν ότι μπορούν όχι μόνο να αισιοδοξούν, αλλά και να χαμογελούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν για όλους τους τομείς και τις περιοχές, όπως η κρουαζιέρα, οι αεροπορικές αφίξεις και στα δύο αεροδρόμια της Μαγνησίας, και οι επισκέψεις ξένων σε Βόλο, Πήλιο και κυρίως στη ναυαρχίδα της περιοχής τις Σποράδες.

Σε όλο το Πήλιο, τη χερσόνησο της Μαγνησίας και τον Βόλο, με συνολικά διαθέσιμες πάνω από 20.000 κλίνες, μοιρασμένες κατά το ήμισυ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για το 2022, σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο των Ξενοδόχων Μαγνησίας, αφού, όπως είπε, «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε πολύ κόσμο και από την εγχώρια και από τη διεθνή τουριστική αγορά. Το Πάσχα ελπίζουμε ότι θα είναι ένα πραγματικά καλό ελληνικό Πάσχα, αφού περιμένουμε να είναι ελεύθερα όλα και αποδεσμευμένα από περιορισμούς και φόβους από τις συνέπειες της πανδημίας. Το 2019 φαίνεται ότι θα ξεπερασθεί και η “μεγάλη έκρηξη” θα φανεί το καλοκαίρι. Εμείς περιμένουμε -πλην των Ελλήνων- πολλούς τουρίστες από τα βόρεια Βαλκάνια, δηλαδή Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, αλλά και την Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία και την Ιταλία. Σημαντικοί είναι και οι Ισραηλινοί που λατρεύουν το Πήλιο και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του Βόλου».

Η Μαγνησία όμως την τρέχουσα χρονιά προσμένει πολλά και από τη θάλασσα, αφού ο τομέας της κρουαζιέρας φαίνεται να παρουσιάζει όχι απλώς μία ανάκαμψη, μετά από τις δύο πολύ άσχημες τελευταίες χρονιές, αλλά μία εκρηκτική άνοδο που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου τόνισε ότι «η κρουαζιέρα το 2022 θα είναι ίσως η καλύτερη χρονιά για την τελευταία 10ετία. Το λιμάνι του Βόλου ήδη δέχθηκε το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με εκατοντάδες τουρίστες, κυρίως Αμερικανούς και Βρετανούς, που τους υποδεχθήκαμε με χαρά δείχνοντας ότι ο Ξένιος Ζευς θα υπάρχει πάντα στην Ελλάδα. Οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής,σ τα χωριά του Πηλίου, η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου, αλλά και σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος ενισχύουν τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής μας. Φέτος περιμένουμε, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλωμένες αφίξεις, γύρω στα 56 με 57 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, που ίσως να ξεπεράσουν και τα 60 με αφίξεις της τελευταίας στιγμής ,γεγονός που προσδίδει μεγάλη αισιοδοξία».

Στο αεροδρόμιο του Βόλου, στη Νέα Αγχίαλο, ήδη οι αεροπορικές εταιρείες ανοίγουν τις κρατήσεις τους και φαίνονται τα τακτικά δρομολόγια για την τουριστική περίοδο με απευθείας συνδέσεις του Βόλου με την EasyJet για το Λονδίνο, την Condor με το Μόναχο, την EuroWings με το Ντίσελντορφ, την Transavia με το Παρίσι, την Austrian Airlines με την Βιέννη, καθώς και με το καθιερωμένο δρομολόγιο Βόλος-Ηράκλειο της Sky Express που σημείωσε υψηλές πληρότητες την περασμένη χρονιά, γεγονός που αναμένεται φέτος να ξεπεράσει κατά πολύ τους αριθμούς του 2019, σύμφωνα με τον Κώστα Ευσταθίου της ΥΠΑ και αερολιμενάρχη Βόλου.

Στις Σποράδες, η αισιοδοξία δεν κρύβεται και τα χαμόγελα είναι πλατιά για το φετινό καλοκαίρι, αφού στη ναυαρχίδα της περιοχής, την Σκιάθο, όλοι οι φορείς μιλούν για καλοκαίρι και έσοδα καλύτερα από τους αριθμούς του 2019.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου τόνισε ότι «η βρετανική αγορά φέτος παρουσιάζει μεγάλη άνοδο και ανακάμπτει με εντυπωσιακούς ρυθμούς σε ένα νησί που ανέκαθεν οι βρετανοί αποτελούσαν περίπου το 45% των επισκεπτών και αυτό σημαίνει πολλά για όλα τα νησιά των Σποράδων. Περιμένουμε πολλά, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς προς το παρόν, από την Ιταλία και την Σκανδιναβία που είναι και αυτοί παραδοσιακοί πελάτες μας, αλλά και οι αγορές της Ρουμανίας και της Σερβίας θα δώσουν αυξημένους αριθμούς αφίξεων. Από τη Βρετανία και μόνο ήδη έχουμε πάνω από 30 αφίξεις την εβδομάδα με πτήσεις της Jet2 και της TUΙ από διάφορα βρετανικά αεροδρόμια και να μη ξεχνούμε ότι όταν πηγαίνει καλά η Σκιάθος, πηγαίνουν καλά και η Σκόπελος και η Αλόννησος».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας