Εστιατόρια, ταβέρνες και ψητοπωλεία είχαν την «τιμητική» τους τις μέρες Πάσχα στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας που γέμισαν από επισκέπτες ενώ και αρκετοί από όσους έμειναν στην πρωτεύουσα φαίνεται πως βγήκαν για φαγητό τις γιορτινές μέρες.

Οι κρατήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ήταν αυξημένες τόσο για τη Μεγάλη Παρασκευή σε καταστήματα με σαρακοστιανά όσο και για τις ημέρες του Πάσχα, για τον παραδοσιακό οβελία και άλλα πασχαλινά εδέσματα. Όσοι μάλιστα δεν είχαν προνοήσει εγκαίρως δυσκολεύτηκαν να βρουν τραπέζι στα καταστήματα της επιλογής τους και είτε αναζήτησαν σε περιοχές που υπήρχε λιγότερη ζήτηση, είτε περίμεναν να αδειάσει κάποιο τραπέζι μετά τις «ώρες αιχμής».

Η αυξημένη κίνηση τις μέρες των εορτών δίνει «ανάσα» στον τζίρο των επιχειρήσεων ενώ η πασχαλινή περίοδος σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τους επαγγελματίες της εστίασης. Έπειτα από ακόμη έναν δύσκολο χειμώνα για τον κλάδο, που δεν είχε βεβαίως να αντιμετωπίσει τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων ετών αλλά είχε το αυξημένο λειτουργικό κόστος λόγω της ενέργειας και των τιμών πρώτων υλών, η κίνηση τις ημέρες των εορτών φέρνει συγκρατημένα μεν αλλά χαμόγελα στους επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του κλάδου σημείωναν πως η επιβάρυνση που έχουν δεχθεί από την άνοδο του λειτουργικού κόστους είναι τέτοια που ακόμη κι όταν τα καταστήματα γεμίζουν από κόσμο, δεν μένει κέρδος στο ταμείο των επιχειρήσεων καθώς την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση των τιμών στους καταλόγους. Από την άλλη πλευρά η εστίαση έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων και μάλιστα σε όλα τα πόστα, από το σέρβις μέχρι την κουζίνα και την υποδοχή. Πρόβλημα που όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένεται να γίνει εντονότερο όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι όταν οι ανάγκες κάθε επιχείρησης θα είναι μεγαλύτερες για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Πηγή: cnngreece.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας