Ανατολική Κρήτη

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού και Βιάννου που πλήγηκαν από τη θεομηνία στην Ανατολική Κρήτη ζήτησε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει στα έργα αποκατάστασης.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε στον κ. Αρναουτάκη τηλεφωνικά πως για την άμεση αντιμετώπιση αναγκών χορηγεί από ένα εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας και οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα σχετικό τεχνικό δελτίο.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, στα άμεσα σχέδια είναι η μίσθωση με δαπάνη της Περιφέρειας κάθε αναγκαίο ιδιωτικό μηχάνημα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της οδικής σύνδεσης με τα χωριά της περιοχής, έτσι ώστε να μη υπάρξει κανένα χωριό αποκλεισμένο.

Επιπλέον θα γίνει καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και μέσω των δήμων για να υπάρξει αποζημίωση, ενώ από πλευράς της περιφέρειας Κρήτης η αρμόδια επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών βρίσκεται ήδη στις πληγείσες περιοχές.

Όσον αφορά στην ιστορική γέφυρα του ποταμού Μύρτους ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την συντήρησή της, καθώς και τη μελέτη για την κοιτοποίηση του ποταμού που εκβάλλει στη θαλάσσια περιοχή.

«Παράλληλα θα καταθέσουμε αίτημα για αναστολή των Ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, όπως κάναμε και για τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Επίσης, πρέπει να δούμε πως θα καταγράψουμε το ύψος των ζημιών και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε από το υπουργείο άμεσα μία χρηματοδότηση για την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο», τόνισε κ. Αρναουτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας