Ανεβάζει τα φοιτητικά ενοίκια η Airbnb

Τα φοιτητικά ενοίκια ανεβάζει η Airbnb σε υψηλού ενδιαφέροντος περιοχές της Αττικής όπως είναι το Κέντρο της Αθήνας.

Στον Πειραιά από την άλλη, μια περιοχή που δεν ενδείκνυται θα λέγαμε για το είδος της τουριστικής εκμετάλλευσης της Airbnb τα ενοίκια είναι πιο χαμηλά και πιο προσιτά για τους νέους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια με την άνοδο ενοικίασης καταλυμάτων με Airbnb είναι δύσκολο για τους νέους φοιτητές να βρουν σπίτια σε πολύ καλή κατάσταση, σύγχρονης κατασκευής σε διάφορες παροχές καθώς αυτού του είδους τα σπίτια είναι καταχωρημένα στην Airbnb. Το φαινόμενο της Airbnb έχει αλλάξει κι έχει επηρεάσει πολύ την κατάσταση. Για ένα σπίτι 15ετίας 50 τμ σε καλή κατάσταση για παράδειγμα μπορεί να ζητηθεί ενοίκιο μέχρι και 500 ή και 600 ευρώ. Αντίστοιχα τα προηγούμενα χρόνια για τα ίδια σπίτια μπορεί οι τιμές να ήταν μέχρι και 30% χαμηλότερες.

Ο Πειραιάς από την άλλη εμφανίζεται πιο προσιτός καθώς παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ενοικίων έχουν παρουσιάσει μια μικρή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι μικρότερο το ποσοστό συγκριτικά με την Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τιμές που κυμαίνονται για τα σπίτια στην περιοχή, είναι μεταξύ 4 και 5 ευρώ το τετραγωνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας