Αναζωπυρώσεις χωρίς τέλος σε Ρόδο και Κάρυστο με τη φωτιά να μαίνεται και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Λίγο μετά τις 13:15 εστάλη νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρη ενώ νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα να εκκενωθούν τα χωριά Γεννάδι και Βατί προς Κιοτάρι.

Στην Κάρυστο εστάλησαν μήνυμα στους κατοίκους να εκκενώσουν το χωριό Πλατανιστός και την περιοχή Άγιους, καθώς η φωτιά μαίνεται και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η τροπή που έχει πάρει η φωτιά στη Ρόδο είναι δραματική, καθώς η φωτιά έκαψε σπίτια και καταστήματα στο Ασκληπιείο και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να εκκενωθεί το χωριό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τεράστια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες στο χωριό Ασκληπιείο και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Πάντως, λίγο μετά τις 13:00 το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους κατοίκους των οικισμών Λίνδος, Πεύκοι και Βλύχα ότι μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

Νέο μήνυμα 112 στη Ρόδο – “Εκκενώστε από Κάλαθο προς Κολύμπια”

Η φωτιά στη Ρόδο καίει ανεξέλεγκτη και στους κατοίκους που παλεύουν με τις φλόγες ήρθε νέο μήνυμα από 112. Στο μήνυμα τους δίνουν εντολή να εκκενώσουν από την περιοχή Κάλαθο προς τα Κολύμπια, καθώς η φωτιά στη Ρόδο καίει για έβδομη συνεχόμενη μέρα.

Να σημειωθεί ότι η μάχη γίνεται να μην περάσει η φωτιά που κινείται πλέον πολύ απειλητικά προς Κάλαθο.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις που ετοιμάζονται να στήσουν ζώνη άμυνας ώστε να μην περάσει η φωτιά το δρόμο προς Κάλαθο.

Συγκεκριμένα βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις σε όλη την περιοχή Μάσαρη, Μαλώνα και Κάλαθο ώστε να μην κινδυνεύσουν οι οικισμοί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας