Ένας οργανωμένος σχεδιασμός προώθησης της ολοκληρωμένης προσκυνηματικής περιήγησης με τίτλο «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», η οποία εδώ και τρία χρόνια προβάλλεται συστηματικά στη θρησκευτική αγορά του Λιβάνου, φαίνεται να αποδίδει, καθώς ολοένα και περισσότεροι Λιβανέζοι κλαδικοί επαγγελματίες την τοποθετούν ή προτίθενται να την τοποθετήσουν στα τουριστικά τους προγράμματα.

Την επιτυχία αυτής της εξέλιξης πιστώνονται ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο αναγνωρισμένος τουριστικός φορέας Mid East, η επαγγελματική συνεργασία των οποίων είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα και προσέδωσε ελπιδοφόρα προοπτική στην περαιτέρω προχώρηση του προσκυνηματικού δικτύου της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο των δρομολογημένων συνεργειών των δύο φορέων, το διήμερο 1 & 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επαγγελματική επίσκεψη του προέδρου του Ορθόδοξου Συμβουλίου του Λιβάνου και ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου προσκυνηματικού τουρισμού, ο οποίος ακολούθησε την προαναφερόμενη χαρτογραφημένη διαδρομή, ξεναγούμενος σε τόπους προσκυνήματος με ιστορική και θρησκευτική πιστότητα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που αποτέλεσε συνέχεια της προ μηνός παρουσίασης του δικτύου στη Βηρυτό, τοπικά μνημεία και προσκυνήματα «μπήκαν εκ νέου στο μικροσκόπιο», προκειμένου να εξετασθεί η ένταξή τους στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα της Mid East, το οποίο αναμένεται να εμπλουτισθεί, προκαλώντας αύξηση διανυκτερεύσεων στην περιοχή. Παράλληλα, η τοποθέτηση νέων επισκέψιμων χώρων και μνημείων στη διαδρομή τονώνει την προσπάθεια τουριστικής σύνδεσης της ορεινής με την παράκτια ζώνη, η οποία χρόνο με χρόνο γίνεται πιο ορατή και χειροπιαστή από ποτέ.

Ο Οργανισμός αναμένεται να εντείνει την προσπάθεια διείσδυσης στα θρησκευτικά και προσκυνηματικά στρώματα του Λιβάνου, μέσω εφαρμογής εξαιρετικά στοχευμένου σχεδιασμού, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή τους αμέσως επόμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας