Η D-Marin αναγνωρίστηκε για την ισχυρή δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, λαμβάνοντας το ασημένιο βραβείο για δεύτερη συνεχή χρονιά από την EcoVadis, τον πιο αξιόπιστο οργανισμό παγκοσμίως στον τομέα αξιολογήσεων επιχειρηματικών πρακτικών βιωσιμότητας.

Αυτό το επίτευγμα σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο, συγκριτικά με τη θέση που κατείχε η D-Marin το 2022, εντάσσοντας την πλέον στο 24% των κορυφαίων εταιριών αναψυχής παγκοσμίως, από το 30%. Μία σημαντική αύξηση στον δείκτη βιωσιμότητας που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της D-Marin στην ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας σε όλες τις δραστηριότητές της και τη μεγάλη πρόοδο του Ομίλου σε θέματα βιωσιμότητας.

Στη D-Marin απονεμήθηκε το συγκεκριμένο βραβείο κατόπιν αξιολόγησης των πρακτικών βιωσιμότητας που εφαρμόζει και των δεσμεύσεών της βάσει 21 δεικτών σε τέσσερεις κατηγορίες: το περιβάλλον, τις συνθήκες εργασίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιχειρηματική ηθική και τις βιώσιμες προμήθειες. Η αξιολόγηση βασίζεται σε ένα αυστηρό διεθνές πρότυπο πρακτικής, με τα κατώτατα όρια να αναβαθμίζονται διαρκώς κάθε χρόνο, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο να επιτευχθούν βελτιώσεις στις αξιολογήσεις.

Η D-Marin διατηρεί μια ισχυρή στρατηγική Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Διακυβέρνησης (ESG) ορμώμενη από το όραμα να εδραιώσει «Βιώσιμες Μαρίνες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές», καλύπτοντας και τους τέσσερις τομείς στους οποίους αξιολογήθηκε.

Η Αρετή Πριόβολου, Υπεύθυνη Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της D-Marin δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κατατασσόμαστε πλέον στο 24% των κορυφαίων εταιριών αναψυχής παγκοσμίως. Ο πήχης τοποθετείται όλο και υψηλότερα από την EcoVadis κάθε χρόνο και εμείς από την πλευρά μας, καλωσορίζουμε την πρόκληση. Η βιωσιμότητα δεν είναι πλέον μια ασαφής ιδέα, είναι επιτακτική ανάγκη και ευθύνη όλων να διασφαλίσουμε έναν βιώσιμο κόσμο, τόσο περιβαλλοντικά όσο και ηθικά, για τις ομάδες μας, τους προμηθευτές μας και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη αυτών των θεμελιωδών αρχών».

Η Χριστίνα Σαμουλάδα, Human Resources Director, τόνισε: «Η βελτίωση στην κατάταξη EcoVadis αποτελεί επιβεβαίωση των συλλογικών προσπαθειών των ομάδων μας στις μαρίνες και μια διαρκής δέσμευση στη βιωσιμότητα. Η ευθυγράμμιση των ενεργειών μας σε αυτόν τον σκοπό με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα, δεν είναι απλώς αυτό που πρέπει να κάνουμε γιατί είναι το σωστό, αλλά είναι «ριζωμένο» πλέον στο DNA της εταιρίας μας. Παλεύουμε καθημερινά για τη βελτίωση, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα και στην ευημερία της κοινότητας».

Η D-Marin είναι μια ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των premium μαρίνων με 23 μαρίνες σε Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα Τουρκία, Μαυροβούνιο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης και ανάπτυξης μαρινών, εστιάζοντας στον εμπλουτισμό της εμπειρίας yachting για τους πελάτες της.

Σχετικά με την D-Marin
Η D-Marin – η επιλογή των Premium μαρίνων – ιδρύθηκε το 2003 και εδρεύει στην Ελλάδα. Λειτουργεί 23 μαρίνες στην Ελλάδα, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαυροβούνιο, την Ισπανία, την Κροατία, την Ιταλία και τη Μάλτα, συνολικά πάνω από 12.000 θέσεις ελλιμενισμού και εγκαταστάσεις δεξαμενών που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 2.000 σκάφη. Η D-Marin είναι αφοσιωμένη στην παροχή εμπλουτισμένων εμπειριών ιστιοπλοΐας για τους πελάτες της, παρέχοντας εξαιρετικά πρότυπα ποιότητας και το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών σε ιδιώτες πελάτες και επιχειρηματικούς εταίρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας