Η Αθήνα είναι ανάμεσα στους προορισμούς που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων από Αμερικανούς τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν την αργία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Airlines Reporting Corp.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις κρατήσεις (δραστηριότητες, εκδρομές, αεροπορικά εισιτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτων και υπηρεσίες visa) που πραγματοποιήθηκαν από τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα ARC MarketPlace μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2017 και αφορούν την ταξιδιωτική περίοδο από 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με αυτά, η Αθήνα βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης με τους προορισμούς που είχαν τις περισσότερες κρατήσεις, ενώ στις πρώτες θέσεις βρέθηκε η Ρώμη και το Λονδίμο.

Επιπλέον, τα ταξίδια σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία παραμένουν δημοφιλή ενώ το Εδιμβούργο, το Δουβλίνο και το Βανκούβερ μπήκαν φέτος, για πρώτη φορά, στο top10.

Το 2016, στην κατάταξη βρίσκονταν περισσότερες αμερικανικές περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, ενώ φέτος, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, καμία περιοχή εντός των ΗΠΑ δεν κατάφερε να μπει στο top10, ενδεικτικό της προτίμησης των Αμερικανών να ταξιδέψουν αυτή την περίοδο στο εξωτερικό.

Οι ταξιδιώτες πραγματοποίησαν 1.186 κρατήσεις για διαφορετικές περιηγήσεις σε 176 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, δηλαδή 21% περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (έναντι 980 κρατήσεων πέρυσι).

Και τις 2 χρονιές, τα διεθνή ταξίδια αποτέλεσαν το 86% του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ταξιδιώτες για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου.

Oι δημοφιλέστερες δραστηριότητες για τις οποίες έγινε κράτηση μέσω της ARC MarketPlace περιλαμβάνουν περιηγήσεις στον Πύργο του Άιφελ και τα μουσεία του Βατικανού καθώς και ξεναγήσεις στο Βανκούβερ.

Δείτε την κάταταξη με τους 10 πιο περιζήτητους προορισμους για την 4η Ιουλίου:

1. Ρώμη

2. Λονδίνο

3. Παρίσι

4. Φλωρεντία

5. Βαρκελώνη

6. Βενετία

7. Αθήνα

8. Βανκούβερ

9. Δουβλίνο

10. Εδιμβούργο

H ARC προσφέρει επαγγελματικές λύσεις, υπηρεσίες πιστοποίησης τουριστικών γραφείων, εργαλεία διαχείρισης λειτουργιών και εσόδων καθώς και ποιοτικά δεδομένα από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Το 2016 διεξήγαγε συναλλαγές αεροπορικών εισιτηρίων ύψους 86 δισ. δολαρίων για λογαριασμό 7.000 τουριστικών γραφείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας