Το Χρυσό βραβείο απέσπασε το Samos Anthemis (2011) και Ασημένια διάκριση το Samos Nectar (2010), στον 24ο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles. Οι τιμητικές διακρίσεις των δύο αυτών κρασιών, ανάμεσα σε 9.080 διαφορετικά κρασιά από 50 χώρες, ενισχύουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλή εικόνα των εκλεκτών οίνων του ΕΟΣ Σάμου και δίνουν έναν ακόμη λόγο υπερηφάνειας για την ποιότητα του terroir του νησιού αλλά και της αμπελοοινικής παραγωγής.


Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles, μετράει φέτος 24 χρόνια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αυστηρούς και απαιτητικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές  του κλάδου με γνώμονα τις δοκιμές ελέγχου ποιότητας και την αξιολόγηση των ποιοτικότερων κρασιών σε διεθνή κλίμακα, ξεχώρισαν  τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Σάμου τιμώντας έτσι το ποιοτικό δυναμικό του μοναδικού στον κόσμο σαμιακού αμπελώνα.

Tο Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, μαγεύει με το πολύπλοκο αρωματικό του προφίλ, τη μαλακή και ισορροπημένη γεύση και τη μακράς διάρκειας επίγευσή του. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα και τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης να αναδεικνύονται και να συνδυάζονται μοναδικά.

Το Samos Nectar (2010), αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου κι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Ένα λιαστό κρασί που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αποκτώντας εκλεκτά αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλας. Στη γεύση ξεχωρίζουν τα ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, σε μια ποιοτική αλληλοσυμπλήρωση.

Και τα δύο αυτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου δε στερούνται μεταλλίων, καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνουν πλήθος διεθνών διακρίσεων. Μάλιστα το Samos Anthemis, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του ποιότητα και το μοναδικό του οινικό χαρακτήρα, βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο  διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας