Η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε πρόταση ανάδειξης αρχαίου ταφικού περιβόλου στο υπόγειο και διατήρησης σε κατάχωση (εγκιβωτισμό) αρχαίων καταλοίπων στον πρώην ακάλυπτο πολυώροφου κτηρίου, ιδιοκτησίας «OΚUPA LIMITED», στη συμβολή των οδών Ψαρομηλίγκου 9 και Καλογήρου Σαμουήλ, στην περιοχή Κεραμεικός.

Ως όρος για την έγκριση μεταξύ άλλων ετέθη τα κατάλοιπα του ταφικού περιβόλου να οριοθετηθούν με γυάλινο ανοιγόμενο πλαίσιο και να ενταχθούν λειτουργικά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που διαμορφώνεται στο κέντρο του υπογείου, ώστε να είναι ορατά από αυτήν καθώς και από τον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου στο ισόγειο, μέσω γυάλινου δαπέδου.

Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε αίτημα για την κατασκευή αίθριου χώρου εστίασης σε μισθωμένο όμορο οικόπεδο του εν λόγω ακινήτου επί της οδού Καλογήρου Σαμουήλ 3, ιδιοκτησίας Ιωάννη Κάτσιου. Ο υπαίθριος χώρος εστίασης πρέπει να είναι προς χρήση αποκλειστικά από τους ενοίκους του ξενοδοχείου. Σε περίπτωση μελλοντικής αλλαγής χρήσης του οικοπέδου ή ανέγερσης νέας οικοδομής πρέπει να υποβληθεί αρχιτεκτονική μελέτη στην οποία να προβλέπεται η διατήρηση και ανάδειξη των διατηρούμενων σε κατάχωση αρχαιοτήτων αφού ολοκληρωθεί και αυτή η ανασκαφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας